Sa ai mai multi prieteni si sa fii influent

Sa ai mai multi prieteni si sa fii influent

Carte recomandata: Secretele Succesului, de Dale Carnegie

In "Secretele succesului", Dale Carnegie iti arata cum sa devii un interlocutor agreabil, de ce e bine sa faci complimente dezinteresate, cand este cazul sa te retragei dintr-o disputa, ce anume trezeste dorinta de cooperare a partenerilor, cum sa faci o buna impresie de la prima intalnire, cat de important este zambetul, prin ce strategii te poti autopromova in ochii celorlalti si in ce fel poti adresa critici fara sa provoci resentimente. De ce sunt importante toate acestea? Raspunsul este simplu: iti aduc succes.

Sa obtii ce este important pentru tine

Sa obtii ce este important pentru tine

Ce sa citesti: Cum sa duceti lucrurile la bun sfarsit, de David Allen

Unul dintre factorii majori generatori de stres este teama de a pierde controlul asupra sarcinilor, proiectelor sau numeroaselor aspecte complexe ale vietii cotidiene. In cartea "Cum sa duceti lucrurile la bun sfarsit", David Allen a pus la punct un sistem pentru a te ajuta sa iti eliberezi mintea de o povara inutila fara sa pierzi din vedere vreun proiect, vreo intentie, vreo sarcina, nimic din ceea ce este cu adevarat important pentru tine.

Sa fii un lider mai bun

Sa fii un lider mai bun

Ce sa citesti: Cele cinci tentatii ale unui CEO, de Patrick Lencioni

In "Cele cinci tentatii ale unui CEO", Patrick Lencioni foloseste o modalitate simpla si convingatoare pentru a descrie cateva tipare de comportament ce le pun probleme conducatorilor de organizatii mai mici sau mai mari, din diferite domenii de activitate, aratandu-le care sunt principalele cauze ale esecului si oferindu-le un model de autoevaluare ce ii va ajuta sa devina lideri si manageri mai buni.

Sa economisesti mai mult

Sa economisesti mai mult

Ce sa citesti: Tata bogat, tata sarac

Autorul Robert T. Kiyosaki arata in paginile cartii "Tata bogat, tata sarac" ca, in principal, problemele financiare provin din faptul ca anii de scoala nu ne invata nimic despre cum functioneaza banii, ci doar cum sa muncim din greu pentru ei. Aceasta carte arunca in aer mitul care spune ca trebuie sa castigi mult ca sa te imbogatesti.

Sursa foto: Singkham/Shutterstock.com

Sa te apuci de o afacere

Sa te apuci de o afacere

Ce sa citesti: De la idee la bani, de Napoleon Hill

Libertatea ta financiara poate incepe cu... prima pagina. Prima pagina din cartea "De la idee la bani", de Napoleon Hill, care expune in esenta 13 pasi spre imbogatire. Cartea te incurajeaza sa iti stabilesti scopuri clare in viata si modalitati de a le atinge, te invata ca succesul depinde doar de mintea ta, caci mintea ta este singura care iti poate pune limite.

Sa te iubesti (mai mult)

Sa te iubesti (mai mult)

Ce sa citesti: Cum sa te iubesti pe tine pentru a te intelege mai bine cu ceilalti, de Christophe Andre si Francois Lelord

Atunci cand nu ne iubim, cand nu ne stimam, nu suntem fericiti. Ne indoim de noi insine, facem rareori alegeri bune in viata, ne simtim vulnerabili in calea obstacolelor, a dificultatilor. Si totusi, nimic nu este pentru totdeauna pierdut... Aceasta carte iti permite sa te cunosti mai bine, sa faci un bilant personal al conceptiei despre sine, a imaginii de sine, a iubirii de sine. Ea iti ofera si recomandari, solutii, pentru a intelege cum se cladeste, inca din copilarie, stima de sine, cum se dezvolta in adolescenta si cum va influenteaza ea viata sentimentala, profesia, relatiile cu ceilalti.

Sa fii mai fericit

Sa fii mai fericit

Ce sa citesti: Flux. Psihologia fericirii, de Mihaly Csikszentmihalyi

Ce anume ii face pe oameni fericiti? Cum ajung sa se considere multumiti? Gratie caror trairi launtrice se bucura de viata? "A-ti controla experienta interioara inseamna a deveni capabil sa alegi calitatea oricarui eveniment pe care vrei sa-l traiesti. Daca asta nu e fericirea, atunci e ceva care-i seamana", raspunde autorul cartii "Flux. Psihologia fericii".