Producatorul farmaceutic Antibiotice Iasi (ATB) va cere actionarilor sa renunte la dividendele pe care le aveau de incasat, profitul pe 2010 urmand sa fie astfel investit pentru marirea capacitatii de productie.
“In vederea finalizarii intregului volum de investitii planificat pentru acest an va rugam a aproba reinvestirea dividendelor cuvenite pentru anul 2010”, se mentioneaza intr-un raport al companiei transmis Bursei.

Compania are planificate pentru acest an investitii de 31,6 milioane lei, extinderea capacitatii urmand sa fie facuta pentru liniile de productie a pulberilor sterile, injectabile si a antibioticelor nonpenicilinice.

“Noul obiectiv va asigura firmei Antibiotice Iasi cresterea cotei de piata pentru aceste produse de la 35% la 75% incepand cu anul 2013”, spun reprezentantii ATB.

Producatorul de farmaceutice va lansa pe piata romaneasca produse din clasa oncologie incepand cu luna mai 2011, eveniment ce va aduce in perioada ramasa pana la sfarsitul anului o economie de peste 6 milioane lei la buget ca urmare a practicarii unor preturi mai mici comparativ decat cele actuale din piata.

Daca actionarii vor decide insa ca profitul pe 2010 sa fie distribuit sub forma de dividende, valoarea acestora ar putea ajunge la 9 milioane lei, sau 0,0189 lei/actiune. La startul sedintei bursiere de luni, titlurile ATB se tranzactionau la un pret de 0,61 lei, in crestere cu 0,6%. Luand in calcul aceasta cotatie, randamentul dividendelor Antibiotice este de 3%.

Actiunile Antibiotice au pierdut 1,6% de la inceputul acestui an. Compania are o valoare de piata de 70,7 milioane euro, principalul actionar fiind Ministerul Sanatatii, cu o detinere de 53,01%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri