Principalele actiuni europene au deschis in crestere sedinta de tranzactionare de luni dupa ce ultimele date macroeconomice au reaprins sperantele investitorilor privind recuperarea economiei mondiale, iar preturile metalelor au urcat, transmite Reuters, citat de Mediafax.

La 07:06 GMT (10:06 ora Romaniei), indicele FTSEurofirst 300 al principalelor actiuni europene era in crestere cu 0,4%, dupa ce vineri a avansat puternic, cu 3,7%, sustinut de avansul vanzarilor de retail in SUA.

Date publicate luni de autoritatile japoneze au indicat o scadere a PIB in trimestrul al doilea mai mica decat asteptarile, contribuind la increderea investitorilor.

"Daca SUA nu sunt atat de slabe pe cat s-a sugerat si inregistram o oarecare recuperare din partea Japoniei, acestea ar putea constitui fundamente pentru viitor. Vanzarile de pe burse au fost foarte mari si, macar din acest motiv, ar trebui sa se ia o pauza in privinta vanzarilor. Chiar daca au existat o serie de temeri in privinta rezultatelor financiare ale companiilor, cele de pana acum au fost destul de bune", a afirmat Mike Lenhoff, analist la compania Brewin Dolphin.

Bursele din Asia au inchis in crestere sedinta de luni, insa piata ramane fragila inaintea unei intalniri cheie a cancelarului german, Angela Merkel, cu presedintele francez, Nicolas Sarkozy, programata pentru marti.

Indicele Nikkei al bursei din Tokio a urcat cu 1,4%, urmand evolutia pozitiva din sedinta de vineri de pe Wall Street, fara a mai inregistra insa volatilitatea puternica de saptamana trecuta.

Actiunile de pe bursele din Asia, cu exceptia Japoniei, au avansat cu 2,1%, dupa ce au pierdut aproape 4% saptamana anterioara, iar indicii pietelor importante din Australia si Hong Kong au crescut cu peste 2%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri