Fondul pentru defiscalizare, asa cum il numesc oficialii Bergmann & Partners, nou-infiintata filiala romaneasca a grupului francez Assya Compagnie Financiere (CF), ar urma sa investeasca in firme locale lansate recent si care au nevoie de capital.
Avantajul pentru investitori ar urma sa fie reducerile de impozite pentru sumele de bani depuse in acest fond. Modelul este similar celui aplicat in cazul unor fonduri dezvoltate in Franta de catre Assya.

“In Franta daca investesti de exemplu 20.000 de euro intr-un start-up prin intermediul unui asemenea fond, primesti o deducere de impozit cuprinsa intre 40 si 60%”, explica Colette Pourcelot (foto), CEO Global Financial Services, bransa de asset management a grupului.

Ramane insa de vazut in ce masura proiectul ar putea sa fie aplicat in Romania avand in vedere ca legislatia locala nu prevede in prezent astfel de facilitati fiscale, iar statul roman este cunoscut pentru rigiditatea avuta fata de propunerile de reducere ale unor taxe si impozite.

“Nu putem sa lansam acest proiect pana cand nu avem ce sa oferim clientului in schimbul acelei investitii pe care o face intr-o afacere aflata la inceput: facilitatea fiscala. Vom realiza demersurile legale pentru a obtine acele facilitati despre care vorbim”, spune Eugen Chiracu, partener Bergmann & Partners.

Assya: Mizam pe romanii cu averi mari si institutionali

Assya CF a intrat recent in Romania urmand sa mizeze pe serviciile de corporate finance, asset management si, peste un interval de timp ceva mai lung, pe brokeraj.

Grupul este prezent in noua tari europene si are sub administrare active de peste 2 miliarde euro. Francezii spun ca nu planuiesc investitii in piata romaneasca, atat timp cat nu cunosc indeajuns de bine situatia de pe plan local. Filiala romaneasca, Bergmann & Partners, se va concentra initial pe servicii de consultanta in investitii si administrarea averilor facute de romanii cu venituri semnificative.

“Sunt romani care isi tin banii in strainatate. Vom incerca sa atragem o parte din ei pentru a investi in produsele financiare internationale pe care le oferim. De asemenea, ne vom adresa si clientilor institutionali si de private banking”, spune Tudor Iliescu (foto), partener Bergmann & Partners.

Assya CF are peste peste 220 de angajati, grupul fiind listat pe Bursa din Paris.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri