Bursa de la New York a scazut puternic in ultimele patru sedinte, indicele Standard & Poor's (S&P) 500 inregistrand cea mai slaba saptamana cu Ziua Recunostintei din 1932, din cauza temerilor privind criza datoriilor de stat din Europa si a blocajului politic de la Washington, transmite Bloomberg.
Actiunile unor companii americane emblematice precum Bank of America, Hewlett Packard sau Caterpillar au pierdut cel putin 7,6% din valoare in ultima saptamana, informeaza Mediafax.

Titlurile din sectorul energetic au tras de asemenea in jos bursa, din cauza deprecierii barilului de petrol, iar Chevron a pierdut 5,7% dupa ce guvernul brazilian a interzis companiei sa efectueze activitati de foraj pana la finalizarea anchetei privind o deversare de titei.

Titlurile Netflix au pierdut 18% in numai patru zile dupa ce compania a fost nevoita sa atraga de pe piata 400 milioane de dolari.

Indicele S&P 500 a pierdut 4,7% in aceasta saptamana, inchizand la cel mai redus nivel din 7 octombrie. Indicele Dow Jones a coborat cu 4,8%.

S&P 500 a scazut in ultimele sapte sedinte consecutive, cel mai indelungat trend descendent din ultimele patru luni, si este in coborare cu 7,6% de la inceputul lunii noiembrie.

Actiunile americane au deschis vineri in urcare, insa au pierdut cresterile si au inchis pe minus dupa ce agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a retrogradat Belgia. Totodata, investitorii au reactionat cu nervozitate la informatii publicate de Reuters, potrivit carora Grecia cere creditorilor privati sa accepte pierderi mai mari pe datoria de stat decat nivelul convenit la finele lunii octombrie de liderii europeni.

Costul asigurarii obligatiunilor de stat din zona euro impotriva intrarii in insolventa a crescut in ultimele zile la noi recorduri istorice, dupa ce Germania nu a reusit sa plaseze pe piata 35% din obligatiunile pe 10 ani oferite intr-o licitatie. Ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schaeuble, a declarat ca turbulentele generate in piata de criza datoriilor de stat vor dura "cateva luni".

Departamentul pentru Comert din SUA a revizuit marti in sens negativ cresterea economica din trimestrul al treilea, de la 2,5% la 2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri