Hidroelectrica asteapta pana pe 1 martie oferte de la brokerii interesati sa intermedieze listarea producatorului de electricitate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), printr-o oferta publica initiala care prevede vanzarea unui pachet de 10% din actiuni.
Ofertele pot fi depuse pana pe 1 martie, ora 10:00, la sediul Hidroelectrica, urmand ca o ora mai tarziu acestea sa fie deschise, potrivit unui anunt al companiei, citat de Mediafax.

Caietul de sarcini costa 8.000 de euro, plus TVA.
Participantii la licitatie trebuie sa depuna o garantie de 25.000 de euro sau echivalentul in lei sau dolari.

Ofertele depuse vor avea o valabilitate de patru luni de la data deschiderii.

Listarea Hidroelectrica a fost decisa de actionarii companiei, vineri, in AGA, dupa ce Guvernul a avizat, saptamana trecuta, inceperea procedurilor de cotare la Bursa a companiei. Executivul a decis atunci initierea demersurilor pentru vanzarea cate unui pachet de 10% din actiunile Hidroelectrica si Nuclearelectrica, conform intelegerii cu Fondul Monetar International (FMI).

Autoritatile romane au convenit cu FMI ca procedurile de listare a Hidroelectrica sa fie incheiate pana la sfarsitul lunii octombrie a acestui an, urmand ca in primele doua luni sa sa fie angajata o banca de investitii care sa pregateasca operatiunea.

Listarea Hidroelectrica va fi realizata printr-o majorare a capitalului companiei, o operatiune similara urmand sa fie derulata si in cazul Nuclearelectrica.

Prospectul de vanzare va fi publicat pana la sfarsitul lunii iulie.

Fondul Proprietatea detine 19,94% din actiunile Hidroelectrica si isi va putea mentine participatia daca va subscrie 2,49% din titlurile emise in cadrul majorarii de capital. Hidroelectrica are un capital social de 4,474 miliarde lei.

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa vanda actiuni reprezentand cate 15% din Romgaz, Transelectrica, Transgaz, cel putin 10% din Hidroelectrica si Nuclearelectrica, 10% din OMV Petrom, o participatie de 20% din CFR Marfa si pana la 20% din Tarom.

Statul a selectat deja intermediarii pentru ofertele de la Transelectrica, Transgaz, Romgaz si Tarom.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri