Administratorii SIF Muntenia (SIF4) au propus actionarilor doua variante privind distribuirea profitului de anul trecut, respectiv alocarea a 41% sau de 85% din castigul obtinut sub forma de dividende, scrie Mediafax.
Astfel, actionarii vor trebui sa aleaga, in AGA din 25 aprilie, repartizarea unui dividend brut de 0,065 lei sau de 0,134 lei.

SIF Muntenia s-a clasat anul trecut pe locul trei in topul profitabilitatii SIF-urilor, cu un castig de 127,26 milioane lei (28,5 milioane euro). Profitul de anul trecut este dublu fata de cel din 2011, de 65,3 milioane lei.

Anul trecut, societatea a alocat un dividend brut de 0,081 lei, urmat de dividende suplimentare, in valoare bruta de 0,122 lei/actiune. Daca actionarii vor alege dividendul de 0,065 lei, SIF Muntenia va aloca 52,45 milioane lei, iar daca dividendul va fi de 0,134 lei, fondurile distribuite vor cumula 108,14 milioane lei.

Pentru dividendul mai mic, randamentul este de 7,1% raportat la cel mai recent pret al actiunilor pe Bursa, iar pentru cel mai mare de 14,7%.

In urma cu doua saptamani, SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia au surprins piata anuntand intentia SIF Banat-Crisana de a cumpara Muntenia Invest, administratorul activelor SIF Muntenia, aflat in conflict cu Consiliul Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia ales in luna iulie a anului trecut. Tranzactia are acordul Grupului Financiar Muntenia, care detine Muntenia Invest.

Intentia de preluare a 99,96% din actiunile Muntenia Invest a fost notificata Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) si Consiliului Concurentei.

Administratorii SIF Banat Crisana (SIF1) au propus, de asemenea, actionarilor mai multe variante privind profitul de anul trecut, respectiv pastrarea castigului pentru surse proprii de finantare, alocarea 22% sau 65% din profit.

Actiunile SIF Muntenia au incheiat sedinta bursiera de marti in crestere cu 2,65%, la 0,9095 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea SIF Muntenia este de 733,99 milioane lei (168,2 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri