Presedintele SIF Transilvania, Mihai Fercala a declarat ca institutia va investi, in urmatorii 3-4 ani peste 100 milioane euro in turism, prin construirea sau renovarea de hoteluri, acesti bani adaugandu-se altor 150 milioane euro investite in ultimii sapte ani in acest sector.
Fercala a precizat ca o mare parte din investitii, circa 35 milioane, euro vor merge in societatea Turism, Hotel, Restaurante (THR) "Marea Neagra", care detine 38 de hoteluri pe litoral. Presedintele SIF Transilvania a declarat ca de THR Marea Neagra sunt interesate mai multe fonduri de investitii.

"Sunt 2-3 fonduri de investitii straine care doresc sa cumpere actiuni, insa pachetul majoritar va ramane la noi. Nu putem spune, deocamdata despre ce fonduri este vorba, dar probabil ca vor prelua pachete de actiuni mai mici, in prima faza", a spus Fercala. Acesta a adaugat ca niciun hotel vechi, construit pana in anul 1980, nu mai merita renovat, urmand ca acestea sa fie demolate si construite hoteluri noi. "Doar cele de patru si cinci stele vor fi modernizate", a precizat seful SIF Transilvania.

O alta investitie importanta a SIF Transilvania va fi in refacerea statiunii Oglinzi. Fercala a spus, pentru NewsIn, ca repunerea in circuit a statiunii din Targu Neamt va costa 15-20 milioane de euro, iar in prima faza va fi construit un hotel de patru stele si o baza de tratament ultra-moderna. "In functie de cum se va dezvolta statiunea, este posibil sa ridicam si un al doilea hotel", a spus Fercala.

In reconstructie va intra si statiunea Covasna, in care toate actualele stabilimente vor fi demolate si contruite altele noi, in timp ce la Tusnad si Felix urmeaza sa fie investite alte aproape 30 milioane euro, in renovarea unor hoteluri si construirea unuia de lux, la Tusnad, care va costa aproximativ sase milioane euro.

De asemena, SIF Transilvania va construi un hotel de trei stele in Bucuresti. "Zona va fi ultracentrala. Acum suntem in discutii pentru achizitionarea terenului. Vrem sa fie doar de trei stele, pentru ca, in acest moment, in Bucuresti sunt prea multe hoteluri din categoria de lux", a completat Fercala.

Presedintele SIF Transilvania a mai declarat ca in cursul saptamanii viitoare va purta discutii cu o companie specializata pentru crearea unui lant hotelier, urmand ca din acesta sa fie alese unul sau doua branduri. De asemenea, Fercala a dezvaluit ca are in vedere formarea unei companii SPA, "care sa poata concura cu marile statiuni din Europa Centrala".

El a a mai spus ca nu este exclus ca nu este exclus ca SIF Transilvania sa mai achizitioneze si alte statiuni sau hoteluri.

SIF Transilvania este unul din cei mai importanti jucatori din turismul romanesc. Societatea detine, pe langa cele 38 de hoteluri de pe litoral, alte 22 de hoteluri in Baile Felix, Covasna, Baile Tusnad, Buzias, Brasov, Ploiesti, Predeal si Piatra Neamt.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri