De astazi a inceput oferta publica de preluare a 47,7% din Rompetrol Well Services (PTR) de catre KazMunaiGaz pentru suma de 57 milioane lei (circa 14 mil. euro).
Pana in 23 februarie, actionarii PTR vor putea sa-si vanda titlurile pentru 0,43 lei/actiune, insa brokerii considera ca nu va exista un interes ridicat in prima zi de oferta.

“Nu cred ca va exista un interes ridicat a investitorilor sa-si vanda actiunile din prima zi de oferta, in ciuda tergiversarilor de luni de zile. Oricum nu vom putea vedea aceste valori decat dupa inchiderea ofertei”, a declarat pentru Wall-Street Gabriel Necula, director adjunct de operatiuni in cadrul Prime Transaction.

Pentru a subscrie in cadrul acestei oferte, investitorii vor trebui sa completeze un formular special la sediul intermediarului cu care tranzactioneaza pe Bursa si vor introduce ordine de vanzare in piata speciala a ofertelor publice de preluare la pretul de 0,43 lei/actiune.

Valoarea totala atrasa in cadrul ofertei se va afla dupa incheierea acesteia. Plata pentru actiunile vandute se face, de obicei, la trei zile dupa finalul ofertei, insa procedurile pot diferi, sustine Necula.

Georgiana Pacesila, asset manager la Confident Invest, crede ca kazahii vor atrage un pachet important de actiuni ale Rompetrol Well, mai ales ca oferta a fost foarte asteptata de investitori.

“In momentul de fata exista actiuni cu potential mult mai ridicat decat PTR, si cred ca multi investitori vor opta pentru subscrierea acestora in oferta pentru a strangere lichiditati si orientarea catre alti emitenti”, este de parere Pacesila.

Actiunile Rompetrol Well Services vor fi prezente si pe piata reglementata a Bursei de Valori, insa Gabriel Necula crede ca nu vom vedea evolutii semnificative, oscilatii importante pot aparea in eventualitatea cresterii pretului din oferta Rompetrol Rafinare (RRC).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri