Lichiditatea Bursei de Valori Bucuresti s-ar majora cu usurinta cu cel putin 50%, daca actiunile Fondul Proprietatea ar fi listate, sustine Adi Lupsan, directorul adjunct Intercapital Invest, care estimeaza ca in fiecare zi s-ar tranzactiona actiuni in valoare de cel putin 1,5 milioane euro.
Pretul unei actiuni emise de Fondul Proprietatea a fost evaluat de Intercapital Invest la 0,7132 lei, potrivit unui raport realizat la inceputul acestui an, ceea ce ar conduce la o capitalizare a companiei de 2,5 miliarde euro, a explicat Adi Lupsan, in cadrul conferintei "Maturizarea pietei de capital" organizata de wall-street.ro si Intercapital Invest.

Adi Lupsan a descris care ar fi, in prezent, impactul Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti, prin comparatie cu actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF).

"Fondul Proprietatea ar avea o capitalizare de circa 2,5 miliarde euro, iar cele 5 societati de investitii financiare aveau la sfarsitul lui martie o capitalizare de 1,1 miliarde euro. Practic, vorbim de o capitalizare mai mare cu 127%. Valoarea tranzactiilor cu actiuni SIF este situata intre 1,5 - 2,5 milioane euro si reprezinta in medie 25-40% din valoarea tranzactiilor de la BVB. Nu vreau sa ma gandesc cum ar arata bursa romaneasca daca nu am avea SIF-urile", a declarat Adi Lupsan.

Cele cinci societati de investitii financiare sunt: SIF1 - Bancat Crisana, SIF2 - Moldova, SIF3 - Transilvania, SIF4 - Muntenia si SIF5 - Oltenia.

"Daca astazi s-ar face tranzactii cu actiuni Fondul Proprietatea, atunci lichiditatea ar crestere cu cel putin 50% cu usurinta, iar valoarea tranzactiilor cu aceste actiuni s-au situata intre 3,4 - 5,7 milioane euro pe zi", a subliniat directorul adjunct al Intercapital Invest.

Lupsan, Intercapital: 5 raspunsuri despre piata de capital
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri