Incepand de astazi, uTrade, platforma de tranzactionare online a firmei de brokeraj KBC Securities, ofera acces online la bursa din Viena, o piata cu rulaj zilnic de 300 de milioane de euro.
Piata austriaca este una din cele mai lichide piete de capital din regiune, rulajul de 6 miliarde de euro pe luna inregistrat pe parcursul lui 2009 fiind de peste 50 de ori mai mare decat cel inregistrat la Bursa din Bucuresti.

Anul trecut, valoarea pietei austriece de capital a fost de 85 de miliarde de euro, aceasta inregistrand, in ultimii cinci ani, o crestere a capitalului atras si ofertelor publice superioara pietei romanesti.

"Suntem incantati sa ne extindem relatiile de afaceri pe care le avem cu KBC Securities prin colaborarea cu filiala din Romania a grupului. Platforma de tranzactionare online uTrade nu numai ca va oferi acces direct clientilor KBC Securities Romania la tranzactionarea pe bursa din Viena, ci va contribui si la cresterea interesului pentru piata austriaca”, a declarat Michael Buhl, CEO al bursei din Viena.

Piata austriaca este a 23-a piata straina disponibila online pe platforma uTrade, fiind introdusa la cererea clientilor brokerului.

“Exista legaturi economice puternice intre Romania si Austria, companii austriece importante fiind deja active pe plan local, fie direct, fie prin intermediul filialelor: Erste Bank, Raiffeisen Bank, OMV, Strabag, Vienna Insurance Group, Uniqa, Wienerberger, Voestalpine. Mai mult, analistii KBC Securities acopera deja, prin serviciile oferite clientilor, mai multe companii austriece”, a declarat Alex Ioan (foto), head of retail brokerage KBC Romania.

De asemenea, KBC Securities Romania este cel mai activ broker si formator de piata pentru actiunile Erste Bank pe Bursa de Valori Bucuresti.

Citeste un bilant al platformei uTrade, la aproape 6 luni de la lansare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri