Contractul futures pe indicele american Dow Jones Industrial Average, denominat in lei, de la Bursa din Sibiu, a atins un nou nivel record de lichiditate in mai, continuandu-si evolutia ascendenta pe care a avut-o in fiecare luna, de la lansare, a informat institutia.
Participantii care au tranzactionat pe piata DEDJIA_RON au incheiat 35.820 contracte, volum in crestere cu 27,5 % comparativ cu luna aprilie, media zilnica fiind de 1791 contracte.

Cea mai mare pondere din volumul mentionat a revenit scadentei iunie, cu 33.444 contracte.

Valoarea transferurilor cu DEDJIA_RON s-a ridicat la 375,5 milioane lei. Cea mai buna sedinta, cu un total de 3116 contracte futures Dow Jones, a fost inregistrata in 10 mai.

„Ne bucura foarte mult faptul ca acest produs lansat in urma cu doar patru luni inregistreaza un asemenea succes in randul investitorilor si suntem incantati de rezultatele colaborarii cu Dow Jones Indexes si CME Group in cadrul acestui proiect”, a declarat Darius Cipariu (foto), director adjunct Sibex.

Interesul pentru contractul futures pe Dow Jones a crescut si in contextul corelarii puternice cu piata americana, unde cel mai urmarit indice de pe glob a avut o evolutie puternic descendenta, soldata cu cea mai mare scadere din februarie 2009. La Sibex, de-a lungul lunii mai, cotatia DEDJIA_RON cu scadenta iunie a pierdut 983 de puncte, ceea ce inseamna, la o marja medie de 400 lei/contract, un randament pe vanzare de pana la 245%.

„Avand in vedere faptul ca doar un sfert din investitorii activi pe piata Sibex au tranzactionat in luna mai pe contractul DEDJIA, sunt foarte optimist in ceea ce priveste viitorul acestui produs, si cred ca, in cursul acestui an, vom atinge un volum de 5000 contracte/zi”, a mai spus Cipariu.

In acelasi timp, un avantaj suplimentar pentru cei interesati de acest produs este prezenta market-makerului care a avut o contributie esentiala la cresterea rulajelor pe acest contract.

La Sibex, derivatul pe Dow Jones de tranzactioneaza conform unui program prelungit pana la ora 19:00, participantii avand posibilitatea de a tranzactiona pe o perioada extinsa de timp, simultan cu pietele de pe Wall-Street.

Contractul futures in lei pe Indicele Dow Jones Industrial Average DJIA este disponibil pe platforma de tranzactionare a bursei sibiene din 22 ianuarie 2010, Sibex obtinand un contract de sublicentiere de la CME Group, care detine licenta exclusiva pentru acest contract futures.

De la lansare, noul produs a avut o evolutie spectaculoasa ajungand pana pe locul secund in topul general de lichiditate al bursei sibiene, cu 82.783 de contracte realizate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri