Listarea Fondului Proprietatea pe o bursa internationala este unul din proiectele pe termen lung ale Franklin Templeton, din pozitia de administrator. Dupa ce, initial, a fost vehiculata ideea listarii la Londra, Mark Mobius, presedintele executiv al Franklin Templeton, ia in calcul si varianta listarii pe o piata estica.
Pentru moment, urmatorul si cel mai important obiectiv al Franklin ramane listarea mai multor companii din portofoliul FP, dar si a doua listare face parte din planul pe termen mediu si lung.

„"Sa nu ne uitam numai spre Vest, ci si spre Est, spre Asia, la tari cum sunt Japonia si China care dispun de lichiditati foarte mari. Bursa din Hong Kong este o varianta foarte interesanta pentru a doua listare a Fondului, dar nu excludem nici pietele din londra, Varsovia, Viena sau chiar New York”, a declarat Mobius, fara sa precizeze un termen exact pentru acest proiect.

Mobius spune ca cea mai mare teama si provocare a sa este legata de filosofia si mentalitatea guvernantilor romani.

„Ce vor guvernantii? Oare vor sa aiba o piata financiara dezvoltata? Vor sa trateze corect toti investitorii si actionarii?Trebuie sa invatam sa intelegem ce este in mintile lor, pentru a putea dezvolta piata. Eu sunt optimist ca se vor schimba iar aceasta este provocarea noastra majora”, a mai spus presedintele Franklin.

In replica la discurscul lui Mobius despre a doua listare FP pe o piata straina, directorul Bursei de Valori Bucuresti a sustinut ca nu mai este nevoie. „Fondul Proprietatea se tranzactioneaza la BVB dupa toate standardele si cerintele investitorilor internationali, deci nu mai este nevoie sa fie listat pe o alta piata”, a declarat Valentin Ionescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri