Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, si-a continuat, luni, pe Twitter si Facebook declaratiile provocatoare la adresa oficialilor romani, vizandu-l pe premierul Victor Ponta: “Pontii cei duri si poantele…”, a scris el.

Anterior, el postase un raspuns si pentru presedintele Traian Basescu.

"Atrag atentia Ministerului rus al Afacerilor Externe asupra declaratiei acestui politician roman", scrie Rogozin pe contul sau de Twitter, trimitand la o declaratie a premierului roman Victor Ponta preluata de pe un site de stiri moldovenesc.

Mesajul apare atat pe contul de limba engleza, cat si pe cel de limba de rusa, unde este urmat de o ironie la adresa premierului roman, permisa de un joc de cuvinte in limba rusa: "Pontii cei duri si poantele ...".

Premierul roman a declarat ca vicepremierul rus Dmitri Rogozin are un rol provocator si este un personaj politic care nu are ce cauta in Romania, dar declaratiile sale impuneau o intalnire a autoritatilor romane cu presedintele Traian Basescu.

El a declarat, la Antena 3, ca, in lipsa presedintelui, aflat "in plimbare" cu Elena Udrea la Arad, a gestionat personal situatia la nivelul ministerelor, conform angajamentelor NATO si UE ale Romaniei, interzicand inclusiv trecerea vicepremierului rus prin spatiul aerian romanesc, intrebandu-se insa de ce mai are atunci Romania un presedinte daca este nevoie ca el, ca premier, sa isi asume responsabilitatile de comandant suprem, scrie Mediafax.

"In mod normal, intr-o situatie de acest gen, cand vicepremierul Rusiei provoaca Romania, ar fi trebuit sa avem o intalnire cu presedintele tarii, comandantul suprem, care era insa cu Udrea, se plimbau prin Arad. Eu am gestionat la nivelul Ministerului de Externe si al celorlalte ministere exact cum trebuia sa procedam, si anume respectand angajamentele pe care Romania le are (...) Am actionat eu ca si comandant suprem, daca el era ocupat cu altceva. Lucrurile puteau degenera, puteam sa cerem avioanelor de vanatoare romanesti sa ia o decizie. O sa iau eu acele decizii cand va fi cazul, dar atunci de ce mai avem presedinte in Romania?", a spus Ponta.

Dmitri Rogozin a continuat, luni, pe retele de socializare Twitter si Facebook declaratiile provocatoare la adresa autoritatilor romane, raspunzand unei afirmatii a presedintelui roman Traian Basescu privind atacurile la adresa Romaniei.

"Ma intreb cate pahare a golit Basescu pentru a prinde curaj sa inchida spatiul aerian pentru avionul nostru", a scris Rogozin pe contul sau de Twitter. Acelasi mesaj, care insoteste o fotografie a presedintelui roman apare si pe contul de Facebook al vicepremierului rus.

"La astfel de declaratii eu nu pot avea decat o singura reactie. Trebuie sa aflam cata vodca a consumat Rogozin inainte sa faca aceste declaratii. E o declaratie lipsita total de respect fata de un alt stat, fata de orice altceva ce nu reprezinta Mama Rusia", a declarat, duminica, pentru opiniatimisoarei.ro presedintele Traian Basescu.

Rogozin a acuzat Romania ca nu i-a permis avionului sau, la solicitarea Statelor Unite, sa se intoarca la Moscova prin spatiul aerian romanesc, in drum dinspre regiunea separatista moldoveana Transnistria, unde a participat vineri la parada militara organizata de Ziua Victoriei asupra nazistilor.

"La solicitarea Statelor Unite, Romania si-a inchis spatiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite sa trec", afirma vicepremierul rus intr-un mesaj postat sambata pe Twitter, din Transnistria.

"Data viitoare voi zbura la bordul unui (bombardier strategic de tip) Tu-160", adauga Rogozin, subliniind ca sanctiunile nu-l vor determina sa-si anuleze viitoare vizite la Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldovene Transnistria.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri