Premierul Victor Ponta a declarat, sambata seara, ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa stea mai departe de campania electorala. El a sustinut ca, daca vrea, Klaus Iohannis poate veni impreuna cu seful statului la cele patru dezbateri, de luni, marti, miercuri si joi, propuse de PSD.

Victor Ponta a fost intrebat, in timpul unei vizite facute in Kosovo, cum apreciaza propunerea sefului statului ca dezbaterea intre candidatii in alegerile prezidentiale Victor Ponta si Klaus Iohannis sa se desfasoare la Palatul Cotroceni.

"Nu apreciez faptul ca domnul presedinte Basescu continua sa se implice in campania electorala. Inteleg ca vrea sa il ajute pe domnul Iohannis, nu e nimic rau in asta, dar cred totusi ca atat timp cat e presedinte ar trebui sa stea mai departe de campania electorala. Intr-un fel insa lucrurile sau apele s-au despartit, noi vom merge mai departe sub formula USL, eu, presedinte, Calin Popescu Tariceanu, prim-ministru, dansii sunt Klaus Iohannis, Traian Basescu si cei de la PDL si, pana la urma, oamenii pot pe 16 noiembrie sa stie ce doresc: doresc sa ramana ca si pana acum: Basescu, Iohannis, PDL sau doresc sa facem acea schimbare pe care USL a propus-o tot timpul. Deci, daca domnul Iohannis vrea sa vina impreuna cu domnul Basescu la dezbaterile pe care le avem luni, marti, miercuri, joi, e dreptul lor”, a declarat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a propus, sambata, prin intermediul unui comunicat de presa, ca dezbaterea intre candidatii in alegerile prezidentiale Victor Ponta si Klaus Iohannis sa se desfasoare la Palatul Cotroceni. Potrivit comunicatului, Basescu a luat nota despre faptul ca cei doi candidati si echipele lor de campanie "nu pot conveni asupra unui loc neutru", in care sa se desfasoare dezbaterea/dezbaterile dintre candidatii pentru functia de presedinte al Romaniei.

Presedintele precizeaza ca este convins de faptul ca "dezbaterile sunt esentiale pentru democratie si pentru buna informare a electoratului, dar si de faptul ca dezbaterea/dezbaterile sunt dorite de cei doi candidati", potrivit Mediafax.

Basescu propune ca locul de desfasurare a dezbaterii sa fie Sala Unirii sau Sala de Spectacole a Palatului Cotroceni si mentioneaza ca "moderatorul sau moderatorii dezbaterii/dezbaterilor vor fi conveniti de cei doi candidati". In plus, Presedintia precizeaza ca" in perioada pregatitoare, dar si in timpul dezbaterii/dezbaterilor presedintele Romaniei, Traian Basescu nu se va afla in Palatul Cotroceni".

Administratia Prezidentiala anunta ca "preluarea de catre televiziuni a dezbaterii/dezbaterilor se poate face prin fibra optica, in conditii tehnice excelente si egale pentru toate televiziunile nationale si locale care doresc".

“Mentionam ca in momentul de fata Palatul Cotroceni poate asigura semnal pentru minim 30 televiziuni si daca este nevoie se pot crea imediat facilitati suplimentare. Capacitatea celor doua sali permite participarea a cate 50 - 70 de sustinatori din partea fiecarui candidat”, se mai precizeaza in comunicat.

Potrivit Presedintiei, disponibilitatea celor doua spatii (Sala Unirii si Sala de Spectacole) va fi asigurata in perioada 10 - 14 noiembrie 2014. In plus, suportul tehnic pentru efectuarea transmisiei va fi asigurat de Societatea Romana de Televiziune (camere de luat vederi si operatori) si Serviciul de Telecomunicatii Speciale (semnal pentru televiziuni).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri