Portofoliul grupului New Europe Property Investments (NEPI) cuprinde 33 de proprietati de tip retail, birouri si proprietati industriale in Romania si Germania, cu o valoare de 313,7 milioane euro, din care 27 sunt pe piata romaneasca, evaluate la sfarsitul anului trecut la peste 297 milioane euro.
Proiectele detinute de companie aveau o suprafata inchiriabila de 214.000 metri patrati, o rata de ocupare de 98,2% si un randament mediu anualizat de 8,3%, potrivit prospectului pentru admiterea la tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Portofoliul de retail include 11 active cu o suprafata totala de 101.000 metri patrati, evaluata la 148,5 milioane euro si reprezentand 50% din venitul brut anual din chirii la data de 31 decembrie 2010, in Romania si Germania. In Romania, pe acest segment grupul detine sase active, cu o valoare de 135 milioane de euro.

Cel mai mare activ de retail din portofoliu este Promenada Mall Braila, de 53.000 metri patrati avand chiriasi-ancora Carrefour si Bricostore. Compania mai detine Retail Park Auchan Pitesti, de de 33.000 metri patrati, inchiriat de Auchan si Bricostore.

NEPI detine 20 de proprietati pe sectorul de birouri cu o suprafata totala de 84.500 metri patrati evaluate la 145,4 milioane de euro, reprezentand 44% din venitul brut anual din chirii la sfarsitul anului trecut. Majoritatea imobilelor de birouri sunt in Romania si au o valoare de piata de 142,3 milioane de euro. Doar o cladire de birouri se afla in Germania, la München.

Cea mai mare pondere in portofoliul de birouri o detine Floreasca Business Park, achizitionata la sfarsitul a anului trecutm si evaluata la 103,95 milioane de euro. Celelate 18 cladiri de birouri fac parte dintr-un portofoliu inchiriat in cea mai mare parte catre Raiffeisen Bank in 18 orase din tara.

Portofoliul industrial este compus dintr-o proprietate industriala de 23.000 metri patrati in Rasnov si una logistica de 4.800 metri patrati in Bucuresti, evaluate la 17,3 milioane euro, reprezenand 6% din venitul brut anual din chirii.

Din totalul portofoliului, la finalul anului 2010, 3.800 de metri patrati din spatiul inchiriabil erau liberi, reprezentand 1,8% din cei 214.000 de metri patrati.

Compania avea in decembrie credite totalizand 177 milioane de euro, cea mai mare parte pentru achizitiile din Romania si cu termen de rambursare in 2013-2014.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri