Zona de nord a capitalei, cotata ca zona de lux, datorita multiplelor facilitati oferite, a investitiilor foarte mari efectuate si a potentialului de dezvoltare in continuare, a cunoscut in ultimii 5-6 ani o dezvoltare intensa ceea ce a condus si la o crestere majora a preturilor locuintelor din aceasta zona, anunta specialistii DTZ Echinox.

In ultimii 2 ani insa, atentia investitorilor medii si mari s-a indreptat catre piata locuintelor pentru clasa de mijloc. In acest sens, in prezent sunt anuntate sau deja au fost demarate proiecte in cartierele semicentrale ale Bucurestiului precum: Colentina, Drumul Taberei, Grozavesti, Titan, Vitan, Vacaresti, etc. Majoritatea acestor locatii sunt reprezentate de foste fabrici si intreprinderi de stat dezactivate si au fost alese de catre developeri datorita accesului rapid catre zona centrala a orasului si a loturilor mari de teren disponibile.

Dezvoltarea rezidentiala dintr-o anumita zona se efectueaza treptat si este puternic influentata de existenta unor facilitati precum: centre comerciale, parcuri, lacuri, zone de agrement, scoli, spitale, drumuri si cai de acces in interiorul si in afara localitatii. In momentul in care acestea nu exista, developerul unui complex de blocuri de apartamente va trebui sa puna la dispozitie si astfel de facilitati care constituie o conditie pentru orice client in momentul achizitionarii unui apartament. Pentru zona Bucurestiului, zona de vest si est au fost preferate in defavoarea zonei de sud datorita orientarii si deschiderii catre alte centre urbane importante (Pitesti, Constanta) si a facilitatilor create in acest sens.

Clasa de mijloc careia I se adreseaza aceste proiecte este reprezentata de personalul cu pozitii de middle management din banci si companii internationale, micii antreprenori si investitori, care dispun de un venit lunar de cca 2,500 Euro.

"In urmatorii ani, noile locuinte din cadrul complexurilor rezidentiale situate in cartiere semicentrale vor reprezenta o alternativa la locuintele din vechile blocuri comuniste si vor castiga teren in defavoarea acestora datorita multiplelor facilitati pe care le pun la dispozitia proprietarilor acestor tipuri de apartamente," declara Claudia Dascalescu, Senior Consultant in cadrul departamentului Rezidential al DTZ Echinox.

In acest sens, odata cu finalizarea noilor proiecte, specialistul DTZ Echinox preconizeaza o scadere a preturilor apartamentelor din vechile blocuri comuniste si o usoara crestere a preturilor apartamentelor din cadrul noilor complexuri rezidentiale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri