Grupul TriGranit, detinut de omul de afaceri maghiar Sandor Demjan si implicat in dezvoltarea mai multor proiecte imobiliare din Romania in perioada de boom, vrea sa reia investitiile pe piata locala, fiind interesat de "dezvoltari de nisa" in Bucuresti.

"In Romania am dezvoltat cateva centre comerciale si ne uitam sa ne intoarcem pe aceasta piata. Bucurestiul este un oras atractiv si in prezent cautam dezvoltari de nisa aici", a declarat Tomasz Lisiecki, chief development officer TriGranit Development Corporation, citat de publicatia propertyeu.info.

In acelasi timp, Lisiecki a precizat ca dintre tarile din Europa Centrala si de Est, in Polonia este cel mai usor sa incepi noi dezvoltari, deoarece exista posibilitati de a vinde active imobiliare, multe fonduri germane fiind interesate sa cumpere proiecte de retail pe aceasta piata, existand de asemenea si capital autohoton. Pe de alta parte, despre Ungaria reprezentantul TriGranit spune ca desi recentele modificari legislative din domeniul bancar fac dificile atat dezvoltarea, cat si atragerea de fonduri pentru astfel de proiecte, piata de retail este in crestere si ofera multe active bune de vanzare, potrivit Mediafax.

Sandor Demjan, fondator al companiei de dezvoltare imobiliara TriGranit si unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Ungaria, a preluat anul trecut integral mallul Atrium Center din Arad, dezvoltat de compania Atrium Centers, condusa de Michael Israeli. Demjan, care a dezvoltat si mallul Polus din Cluj, con¬trola 50% din Atrium Arad inca din 2010, de la des¬chi¬derea proiectului, cand investitorii au cedat 50% catre firma de constructii Arcadom, controlata de Demjan. TriGranit a fost implicat in mai multe proiecte din Romania in anii de boom ai pietei imobiliare, inclusiv in dezvoltarea mall-ului Maritimo din Constanta (care a fost finalizat de Immofinanz), dar cel mai impor¬tant proiect al sau propus in Romania a fost Esplanada de pe Bulevardul Unirii din Bucuresti, un parteneriat public-privat care insa nu a mai fost pus in practica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri