Immofinanz, unul dintre cei mai mari investitori si dezvoltatori imobiliari prezenti pe piata din Romania, a inregistrat venituri de 45,1 milioane de euro in anul fiscal 2014/2015, ceea ce a facut ca 15% din intreg portofoliul de proiecte detinut de compania austriaca sa fie generat de piata locala, se arata intr-un raport al companiei, dat publicitatii.

Cele 76 de proprietati (19 investitii finalizate, 2 proiecte in dezvoltare, 9 proiecte imobiliare aditionale [apartamente destinate vanzarii dupa finalizare] si 46 de proiecte in analiza) au o valoare de 852,5 milioane de euro (640,0 milioane de euro – investitiile finalizate, 31,2 milioane de euro – proiectele in dezvoltare, 4,7 milioane de euro – proiectele aditionale, 176,6 milioane de euro – proiectele in analiza).

In acest fel, valoarea reala estimata dupa finalizarea proiectelor de dezvoltare actuale ale grupului in Romania se ridica la 106,6 milioane de euro.

La sfarsitul anului financiar 2015/16, veniturile din inchirieri in Romania se prezinta stabil si se ridica la 45,1 milioane de euro, ceea ce reprezinta 14,3% din veniturile totale din inchirieri la nivel de grup.

Immofinanz a inregistrat o pierdere neta 390,4 milioane de euro in anul financiar 2015/16 (2014/15: -376,6 milioane de euro). Scaderea de la an la an a fost cauzata, in principal, de efectele negative ale evaluarii ajustate conform cursului valutar a portofoliului din Rusia (in valoare de -469,8 milioane de euro), precum si de scaderea veniturilor din inchirieri la 314,5 milioane de euro (2014/15: 385,6 milioane de euro), cauzata de reducerea temporara a nivelului chiriilor in Moscova si de planul de vanzare a proprietatilor.

Veniturile au fost, de asemenea, influentate de doua efecte negative nerecurente: costurile suplimentare pentru Gerling Quartier au avut un impact negativ de -48,0 milioane de euro asupra rezultatelor din dezvoltare de proprietati, iar incheierea acordurilor in procedurile legale cu investitorii au generat costuri de -29,4 milioane de euro. Rezultatele operationale au totalizat 118,2 milioane de euro (2014/15: 289,1 milioane de euro).

Immofinanz si CA Immo, doi dintre cei mai mari investitori si dezvoltatori europeni, si-au anuntat planul de a-si uni operatiunile, decizie care ar urma sa creeze un nou lider de piata in sectorul real-estate austriac si una dintre cele mai puternice companii din imobiliare in Europa Centrala si de Est.

Immofinanz va cumpara, intr-o prima etapa, o participatie de 26% din actiunile CA Immo de la O1Group, un fond de investitii detinut de miliardarul rus Boris Mints, pentru 604 milioane de euro.

Finalizarea procesului de fuziune ar urma sa aiba loc in cursul anului 2017.

Discutiile pentru o posibila fuziune dintre cele doua companii a aparut inca din primavara anului trecut, cand Immofinanz anunta ca isi doreste sa cumpere 29% din actiunile CA Immo.

Printre cele mai importante proiecte ale Immofinanz la nivel local se numara Iride Business Park, S-Park, Victoria Park, Global Business Center, North Center, Baneasa Airport Tower, dar si proiectul Metroffice, aflat in plin proces de constructie.

Immofinanz este unul dintre cel mai mari dezvoltatori imobiliari din Romania, pe o piata pe care mai sunt activi jucatori precum NEPI, Globalworth sau Genesis Development, compania omului de afaceri Liviu Tudor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri