Cel mai mare grup de servicii imobiliare din lume, CB Richard Ellis, a prezentat un raport privind piata imobiliara europeana, conform caruia cifra de afaceri a acestui sector a crescut in 2006 cu 46% fata de anul precedent, pana la 227 miliarde euro, informeaza NewsIn. Cresterea in 2005 a atins nivele similare, ceea ce inseamna ca in ultimii doi ani piata imobiliara europeana aproape s-a dublat.

Cea mai accelerata crestere a fost inregistrata de Germania unde cifra de afaceri a crescut de la 20 miliarde euro in 2005, pana la 51 miliarde euro in 2006, ceea ce reprezinta o crestere de peste 150%. Alte state europene ce si-au dublat cifra de afaceri in cursul anului 2006 au fost Belgia, Finlanda, Danemarca si Luxemburg.

Europa centrala si de est a cunoscut de asemenea o crestere substantiala a cifrei de afaceri a sectorului imobiliar, de la 5,8 miliarde euro in 2005 pana la 12,7 miliarde euro in 2006. Cea mai mare crestere a fost realizata de piata ruseasca, insa si de pietele Bulgariei si Romaniei, anticipand aderarea la Uniunea Europeana.

O alta tendinta notabila a fost cresterea nivelului de investitii transfrontaliere. Acestea au crescut cu peste 70%, pana la putin peste 100 de miliarde euro, peste 48% din toate tranzactiile implicand si un cumparator strain.

"Tendintele recente de pe piata imobiliara europeana sunt rezultatul a doua tendinte majore ale pietelor globale de capital", a declarat seful diviziei de cercetare a CB Richard Ellis, Nick Axford. "Cresterea populatiei in varsta din multe state dezvoltate a sporit nivelul economiilor, iar, in acelasi timp, investitorii recunosc ca piata imobiliara beneficiaza de caracteristici care sunt bine adaptate acestor tendinte de economisire", a adaugat acesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri