Asociatia Romana a Agentiilor Imobiliare (ARAI) neaga ca agentiile sunt vinovate de cresterea preturilor, dupa cum au afirmat reprezentantii site-ului magazinuldecase.ro, pentru ca un astfel de fenomen ar afecta si cifra de afaceri a intermediarilor imobiliari
"Este complet lipsita de logica afirmatia ca agentiile sunt interesate in cresterea preturilor. Asta nu doar pentru ca majorarea preturilor afecteaza direct interesele cumparatorilor, servite corect de agentiile imobiliare, ci si datorita faptului ca, prin cresterea preturilor, scade numarul cumparatorilor interesati si dispusi sa plateasca preturi tot mai mari pentru locuinte, ceea ce afecteaza negativ cifra de afaceri a agentiilor imobiliare", a declarat intr-un comunicat remis NewsIn, presedintele ARAI, Ruxandra Cleciu.

Presedintele ARAI a pus cresterea preturilor de pe piata imobiliara pe seama majorarii preturilor la terenuri si a costului din ce in ce mai ridicat al fortei de munca. in opinia ei, pe piata imobiliara, la fel ca si pe orice alta piata, preturile se stabilesc in functie de raportul dintre cerere si oferta. "O oferta in crestere ar duce nu la majorarea, ci dimpotriva, la reducerea preturilor de vanzare a locuintelor. in realitate, preturile in crestere sunt o consecinta directa a majorarii, in ultimii ani, a cererii de locuinte intr-un ritm net superior cresterii ofertei", a explicat Cleciu.

Potrivit comunicatului, un alt neadevar spus de cei de la magazinuldecase.ro il reprezinta faptul ca ARAI tolereaza lipsa de reglementare a pietei imobiliare. Reprezentantii agentiilor au invocat demersurile facute de ei pentru "reglementarea, in spirit european, a pietei imobiliare romanesti, dar si a statutului agentului imobiliar". Prima etapa o reprezinta adoptarea unui standard profesional, dupa care se va trece la certificarea unica a agentilor imobiliari, ulterior fiind intrunite conditiile pentru elaborarea unei legi a tranzactiilor imobiliare", a mai spus Cleciu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri