Cererea tot mai mare in raport cu oferta existenta si dezvoltarea agresiva a companiilor multinationale, postaderare a Romaniei la Uniunea Europeana, au marit preturile pentru spatii comerciale stradale.
Bulevardul bucurestean Magheru ocupa pozitia 30 in topul pentru 2007 al celor mai scumpe artere comerciale din lume, realizat de firma de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield pe baza valorii chiriilor din 44 de orase, depasind nivelurile din Stockholm si Istanbul.

Astfel, chiria anuala in aceasta zona din Bucuresti atingea, in iunie 2007, 1.380 de euro/mp. Potrivit raportului, diferenta dintre chiria medie din Bucuresti si Cluj, este aproape dubla.

Cea mai scumpa zona comerciala din lume se mentine si in 2007 Fifth Avenue, din New York, cu o chirie anuala de 11.983 euro/mp, pe pozitia secunda clasandu-se Causeway Bay din Hong Kong, cu 9.688 euro/mp.

La fel ca in 2006, Avenue des Champs-Elysees din Paris s-a mentinut pe pozitia a treia a clasamentului, in conditiile in care chiria spatiilor comerciale din zona se situeaza la 7.364 euro/mp pe an.

"Cumparaturile sunt o activitate globala - de la strazile principale din Buenos Aires pana la cele din New York, Paris si New Delhi. La scara globala, sectorul a avut un an trepidant, cu deschideri de noi magazine, noi dimensiuni, retaileri care au intrat pe piete noi, in special in tarile emergente", a declarat seful sectiei de retail a Cushman & Wakefield, John Strachan.

Bulevarde mai ieftine decat in Bucuresti sunt, potrivit clasamentului firmei de consultanta imobiliara, bulevardul Vitosa din Sofia, unde chiria anuala este de 1.200 euro pe metru patrat, se arata in raportul Strazi Principale ale Lumii 2007 al societatii de servicii imobiliare Cushman & Wakefield.

Raportul Strazile Principale ale Lumii 2007 a luat in considerare locatiile platite in cele mai mari 231 spatii comerciale la scara globala, din 44 de tari. Cushman & Wakefield ofera servicii de reprezentanta imobiliara, consultanta imobiliara si evaluare proprietati imobiliare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri