De 1 mai, românii care nu au apucat să-și rezerve un sejur la mare sau la munte pot sărbători Ziua Muncii și în Capitală, cu mici și bere. Bucureștiul are multe locuri în care poți merge să mănânci mici, unele dintre acestea fiind renumite pentru calitatea preparatelor. Vă prezentăm cele mai bune terase din București unde poți mânca mici de 1 Mai și nu numai.

La Ciotoianu

Micii de La Ciotoianu sunt recunoscuți de locuitorii Capitalei și de cei din Ilfov pentru calitatea sa. Dacă până acum o lună, bucureștenii băteau ceva drum până în Popești Leordeni ca să guste micii de La Ciotoianu, locația nouă din Drumul Taberei a venit mai aproape de ei. Un mic costă 5 lei aici, iar dacă mai vrei să iei și la pachet, restaurantul pregătește și alte preparate tradiționale din carne, de la pastramă de oaie, vită, porc și până la cotlet de vițel, pulpe de pui, coaste de por sau burgeri.

Adrese:

  • Popești- Leordeni (strada Miraslau 37-39)
  • Drumul Taberei (Drumul Taberei 115)

Terasa Obor

Terasa Obor este unul dintre cele mai cunoscute locuri în care bucureștenii pot veni să mănânce mici cu muștar. Locul a devenit rapid celebru și pentru străini, cărora românii le-au recomandat cu toată căldura acest loc, despre care se spune că este spațiul în care se mănâncă unii dintre cei mai buni mici din Capitală. Un mic costă 5 lei/ bucată la Terasa din Obor, fiind mai scump cu 1 lei față de anul trecut.

Adresa: Strada Oborul Nou (în Piața Obor)

La Cocoșatu

La Cocoșatu este un alt restaurant care face furori când vine vorba de mici. Locația din Băneasa și prima de altfel a fost deschisă în 1993 de Ion Oiță și a devenit rapid cunoscută în rândul bucureștenilor. Restaurantul a fost reamenajat între 2016-2017, în urma unor investiții care s-au ridicat la 250.000 euro, potrivit informațiilor regăsite pe site-ul oficial. În 2019 se deschide al doilea restaurant La Cocoșatu, pe strada Clucerului nr. 41. (zona Piața 1 Mai – Arcul de Triumf), în urma unei investiții de 150.000 de euro.

Cele două restaurante La Cocoșatu’ sunt deschise zilnic, de luni până duminică, între orele 11.00 – 24.00, iar dacă nu apuci să ajungi într-una dintre locațiile fizice, poți comanda mici de la Cocoșatu și de pe Glovo. Un mic cu pâine și muștar costă 6,5 lei.

Terasa Marius

Terasa Marius este o locație celebră pentru bucureștenii care vor să iasă în oraș să mănânce mici. Terasa se află pe Șoseaua Pantelimon 115-117, în zona Baicului, iar cei care vin și se așează la rând să ia masa au surpriza să afle că sunt strigați la microfon ca să vină să-și ridice comanda. La Terasa Marius, un mic costă 5 lei, iar o ceafă de porc puțin peste 20 de lei.

La Gil

Un mic sub brandul „La Gil”, cu pâine și muștar costă 6,3 lei. Locația din zona de Nord (Băneasa) - Bdul Aerogarii 21, Sector 1 este renumită pentru micii pe care îi prepară, fiind cea care l-a impresionat și pe regretatul bucătar Anthony Bourdain care a filmat la „La Gil” ediţia românească a emisiunii „No Reservations”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri