Stocul de spatii de birouri din Capitala ar putea atinge la sfarsitul anului un total de 1,4 mil. mp inchiriabili in situatia in care procentul de finalizare real al proiectelor va coincide cu cel anuntat, iar chiriile vor ramane la un nivel constant, sustin analistii imobiliari.
Potrivit reprezentantilor mai multor companii de consultanta imobiliara, piata spatiilor de birouri din Romania a continuat sa fie una functionala si a urmat acelasi trend ca la inceputul anului, in ciuda dificultatilor cauzate de tensiunile financiare actuale.

"In peisajul tulburarilor globale, exista posibilitatea ca o serie de dezvoltatori imobiliari sa fie afectati, bancile fiind mai precaute in acordarea de credite. Cu toate acestea piata de birouri din Romania inregistreaza o evolutie constanta, fara schimbari semnificative fata de inceputul lui 2008", a declarat directorul departamentului Birouri al companiei imobiliare Regatta, Mihaela Raducanu, potrivit NewsIn.

La randul lor, consultantii imobiliari ai companiei EuroMetropola sustin ca "fenomenul de pre-inchiriere a noilor proiecte office cu un an inainte de finalizarea constructiei a pus cat de cat la adapost acest sector pe parcursul anului in curs, dar si in perioada urmatoare, tinand cont de faptul ca majoritatea contractelor de inchiriere au o durata de trei pana la cinci ani".

In ceea ce priveste cifrele, situatia stocului existent de cladiri de birouri din Bucuresti la sfarsitul anului 2007 insuma aproximativ un milion de metri patrati inchiriabili, dintre care circa 300.000 mp au fost livrati numai in anul 2007, iar pentru 2008 se preconizeaza ca spatiile de birouri sa atinga un total de 1,4 milioane de mp inchiriabili.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri