Compania de constructii Saint-Gobain Construction Products, fosta Rigips Romania, a inchiriat o suprafata de 3.260 mp spatii industriale in parcul logistic Bucharest West, dezvoltat de Portland Trust, a anuntat Colliers International, agentul de inchiriere.
Parcul industrial Bucharest West are o suprafata de 70 hectare si a fost dezvoltat de Portland Trust, cunoscut in piata locala pentru cladirile Opera Center sau Floreasca 169A, fiind amplasat la km 14 al autostrazii Bucuresti-Pitesti.

Chiriile pentru spatiile industriale variau la finele anului trecut intre 4 si 4,75 euro/mp/luna, in functie de suprafata inchiriata.

„In prima jumatate a anului vom asista la o crestere a ratei de neocupare, pana la nivelul de 14%, urmand ca aceasta sa scada usor in al doilea semestru. Ne asteptam ca cererea de spatii sa vina din partea operatorilor de logistica si a companiilor din retail, FMCG si componente auto”, se mentiona in cel mai recent raport al Colliers.

Anul trecut, aproape 30% din cererea de spatii de depozitare a provenit de la operatorii logistici si de la companiile de transport, urmate de companii din sectorul bunurilor de larg consum. Cea mai mare tranzactie semnata in 2009 pe raza Bucurestiului a avut in prim-plan producatorul de hartie Antalis, care a inchirat 10.000 mp in Bucharest West.

Saint-Gobain are 1.100 de angajati pe piata locala. Francezii sunt prezenti in Romania cu noua companii: Saint-Gobain Glass, Saint-Gobain Isover, Rigips Romania, Saint-Gobain Weber Romania (producator de mortare si adezivi industriali), Saint-Gobain Conducte , Saint-Gobain Abrazivi, Saint-Gobain Brodrene Dahl, Ventistal Marine si MTI Impex (activeaza in industria lemnului).





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri