Festivalul si Concursul International "George Enescu", editia a XX-a, a inceput joi seara, la Sala Palatului. Concertul de deschidere a fost sustinut de Orchestra din Haga, sub bagheta dirijorului roman Christian Badea.
"Muzica rastoarna deprinderile noastre zilnice. O piesa muzicala iese bine atunci cand fiecare isi canta partitura lui si sunetul global e bun. Fiecare e diferit, fiecare are melodia lui de cantat, dar miracolul consta in faptul ca melodiile astea insumate dau o simfonie, dau un sunet comun", a afirmat Andrei Plesu in discursul sau din debutul Festivalului Enescu 2011.

"In viata noastra obisnuita se intampla invers: toti par sa cante aceeasi melodie, toti fac aceleasi promisiuni, toti au aceeasi veselie propagandistica, toti au aceeasi retorica, si sunetul iese prost. E inversul unei orchestre. Poate ca vom reinvata, de la muzica, cum sa fim diferiti consunand, cum sa traim diferenta simfonic. Se poate. Muzica o dovedeste", a spus Plesu, potrivit TVR.ro.

Sala Palatului din Bucuresti a fost aproape plina. La loja oficiala au luat loc Maria Basescu, sotia presedintelui Romaniei, Horia-Roman Patapievici, presedintele Institutului Cultural Roman (ICR), Raluca Turcan, presedintele Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor, Valeriu Turcan, consilier prezidential, Departamentul de Comunicare Publica, presedintele Senatului, Mircea Geoana, alaturi de fiica sa, Ana Maria Geoana, si scriitorul, eseistul, si istoricul de arta Andrei Plesu.

Printre cei care au luat loc in sala s-au numarat foarte multi oameni din mediul de business:

• Mariana Gheorghe, director general al Petrom
• Misu Negritoiu, presedinte ING Bank
• Alexandra Gatej, presedintele Camerei de Comert Americane in Romania
• Luca D'Agnese, seful Enel Romania
• Steven van Groningen, presedinte Raiffeisen Bank Romania
• George Butunoiu, head-hunter
• Monica Tatoiu, fost director general Oriflame
• Ionut Serban, avocat in cadrul casei de avocatura Tuca Zbarcea si Asociatii.
• Alina Dragan, directorul executiv de resurse umane al UniCredit Tiriac Bank

Festivalul si Concursul International "George Enescu", ajuns la editia a XX-a, va avea peste 160 de evenimente artistice, dintre care 90 de concerte si spectacole in cele sase sectiuni, cu participarea a aproape 100 de solisti si 65 de ansambluri.

Printre artistii care vor evolua in cadrul Festivalului International "George Enescu" 2011 se numara 54 de solisti vocali (dintre care 22 straini), 44 de solisti instrumentisti (dintre care 32 straini), 39 de dirijori (27 - straini).

Vezi aici cifrele cheie ale festivalului.

De la rock la muzica clasica, managerii romani au artisti si melodii favorite. Ei au raspuns recent provocarii wall-street.ro de a propune trupa care sa concerteze in Romania.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri