Reclamam ca in Romania calitatea educatiei scade, iar evaluarile internationale o confirma. Copiii nostri raman sub media mondiala in privinta cunostintelor si competentelor dobandite in anii de scoala, iar rezultatele lor sunt, de la o evaluare la alta, mai slabe. Investim in educatie, dar insuficient si rispind bani.

In ultimii 10 ani ani s-au cheltuit - doar de la bugetul national - 6 miliarde de euro pentru infrastructura scolara. In tot acest timp, s-au pierdut, insa, si foarte multi bani. Scoli modernizate acolo unde numarul de copii devenea insuficient pentru a umple o clasa. Scoli construite de la zero si ramase inchise de 2 sau 3 ani fie pentru ca nu au suficienti copii, fie ca nu sunt bani pentru lucrari minore, scrie Digi24.

Campusuri scolare care, in loc sa diminueze abandonul dupa gimnaziu, au ramas doar santiere care au inghitit peste 80 de milioane de euro de la buget si continua sa o faca. Autoritatile sterg urme, se incurca in explicatii si isi paseaza vina. Nimeni nu poate spune cu exactitate cat, unde si, mai ales, cu ce rezultate s-a cheltuit in Romania in ultimii 10 ani. Singurii castigatori sunt politicienii. Imaginea haosului in care ne pregatim pentru viata copiii, intr-un nou episod din „Romania furata”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri