Scandalul dezinfectantilor diluati arata o alta hiba a sistemului de sanatate: acreditarile spitalelor sunt facute pe genunchi. In mai multe spitale acreditate anul trecut, si chiar in cursul acestui an, au fost depistate infectii nosocomiale. Asta desi UE cere ca evaluarea sa fie facuta in baza unor protocoale stricte de prevenire a infectiilor intraspitalicesti si recoltarea de probe, conform Adevarul.

Apropierea termenului-limita de evaluare a spitalelor impus de Uniunea Europeana a facut ca Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate (ANMCS) sa acorde pe banda rulanta acreditari unitatilor sanitare. Miza este una extrem de mare. Dupa termenul-limita care este in luna iulie a acestui an, UE cere ca unitatile medicale neacreditate sa nu mai fie finantate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si, implicit, sa fie desfiintate. Asa s-a ajuns la situatia in care, spitale in care bacteriile erau la ele acasa - din salile de chirurgie, pana in cabinete si saloane - sa primeasca mult-ravnita acreditare, care sa le puna la adapost de legislatia europeana.

Lista neagra


Ministerul Sanatatii a publicat, recent, lista unitatilor medicale in care au fost descoperite infectii nosocomiale, printre acestea numarandu-se Spitalul Clinic Judetean de Urgenta ”Sf. Apostol Andrei” Galati, Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt si Institutul National de Endocrinologie „C.I. Parhon“. Toate aceste spitale au fost acreditate in urma cu mai putin de doua luni, adica 23 martie 2016, prin ordinul 130 al presedintelui ANMCS, Vasile Cepoi.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri