Codul galben a fost prelungit, de sambata pana duminica dimineata, in 27 de judete din sud-vestul, centrul si nord-estul tarii, unde vor fi ploi torentiale, descarcari electrice si vijelii, cantitatile de apa putand ajunge pana la 30-40 de litri pe metru patrat. Precipitatiile pot aduce la sol particulele de praf saharian, dar in concentratii reduse. In sudul tarii, vremea se mentine caniculara, cu temperaturi de pana la 36 de grade si cu disconfort termic.

Judetele Alba, Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Buzau, Cluj, Caras-Severin, Covasna, Dambovita, Dolj, Gorj, Hunedoara, Harghita, Iasi, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Sibiu, Salaj, Suceava, Valcea, Vrancea si Vaslui sunt sub avertizare cod galben de sambata, ora 09.00, pana duminica, la aceeasi ora, potrivit News.ro.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, in cele 27 de judeete din sud-vestul, centrul si nord-estul tarii, precum si in zona montana, instabilitatea atmosferica va fi deosebit de accentuata, cu ploi torentiale, frecvente descarcari electrice si intensificari de vant cu aspect de vijelie, in unele zone fiind posibile chiar caderi de grindina.

In judetele aflate sub avertizare, cantitatile de apa vor depasi local 15-20 de litri pe metru patrat si izolat 30-40 de litri pe metru patrat. Si in judete care nu sunt sub avertizare cod galben s-ar putea sa ploua si sa se produca descarcari electrice, dar vor fi in perioade scurte si pe spatii restranse.

In regiunile sudice, vremea se mentine caniculara, cu maxime in jurul a 36 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat si indicele temperatura-umezeala va atinge frecvent si local va depasi pragul critic de 80 de unitati in zonele de campie si podis.

In noaptea de sambata spre duminica, temperaturile minime vor fi caracteristice unei nopti tropicale. ANM a atentionat ca precipitatiile prognozate in Romania pot antrena spre sol particulele de praf saharian, dar in concentratii reduse.

Paisprezece judete din Banat, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei, precum si din nordul Moldovei au fost de vineri dupa-amiaza pana sambata dimineata sub avertizare cod galben de ploi si vijelii.

Sursa foto: Brian A Jackson/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri