Ministerul Sanatatii (MS) a aprobat un plan de investitii de urgenta la Spitalul de Arsi din Bucuresti, in valoare de aproape 500.000 de lei, fiind vizate, intre altele, igienizarea sectiei ATI, a blocurilor operatorii si a spatiilor de cazare, precum si includerea in schema de personal a unui post de infectionist.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a aprobat, vineri, planul de masuri urgente privind igienizarea Spitalului Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri Bucuresti, anunta Ministerul Sanatatii, citat de News.ro.

Bugetul estimat la 449.310 lei va fi folosit pentru igienizarea Sectiei ATI, inlocuirea usilor de acces in ATI si in saloanele pentru pacienti cu usi glisante cu senzori, igienizarea blocurilor operatorii si a spatiilor de cazare, dotarea cu echipamente/mobilier pentru Unitatea de Transfuzii (UTS), ATI si sali de operatie.

De asemenea, planul prevede si angajarea unei firme pentru igienizarea/dezinfectarea aparatelor de climatizare, organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de epidemiolog, includerea in schema de personal si organizarea ulterioara a unui concurs pentru postul de infectionist. Acesta va fi responsabil cu antibioprofilaxia, antibioterapia si supravegherea rezistentei la antibiotice, precizeaza MS.

Banii vor fi folositi si pentru achizitia unei statii de clorinare a apei uzate, instalarea de dispensere pentru dezinfectanti de maini la intrarea si iesirea din toate saloanele si toate spatiile in care se oferaingrijiri medicale.

Termenul de indeplinire estimat este de 30 de zile de la virarea fondurilor necesare, proces care a demarat deja la Ministerul Sanatatii in regim de urgenta, potrivit institutiei.

Ministrul Vlad Voiculescu a vizitat, vineri, Spitalul de Arsi si a avut discutii cu medicii si asistentele.

"Toate eforturile institutionale se concentreaza pe siguranta pacientilor de acolo, dar si a echipei medicale cu expertiza unica in aceasta tara in tratarea pacientilor arsi. Ministrul este convins ca majoritatea medicilor si asistentelor isi face meseria cu buna credinta si ca acestia au nevoie la fel de mare de siguranta actului medical precum pacientii internati acolo", precizeaza Ministerul Sanatatii.

Inspectia Sanitara a dispus, joi, suspendarea activitatii in sectia ATI a Spitalului de Arsi din Capitala, pana la remedierea deficientelor constatate, spitalul fiind amendat cu 6.000 de lei.

Gazeta Sporturilor a difuzat, joi, o inregistrare video de la Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala cu un pacient care avea viermi intr-o plaga din spatele urechii, imaginile fiind filmate de un medic care spune ca in spital mai este un caz similar, in conditiile in care sectia este invadata de muste. Imaginile au fost realizate in urma cu doua zile, in sectia Anestezie-Terapie Intensiva a spitalului.

Purtatorul de cuvant al spitalului, Adrian Stanculea, a anuntat, joi dimineata, ca pacientul, in varsta de 77 de ani, a decedat, "insa nu din cauza larvelor".

Tot la Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala, o femeie de 68 de ani a murit dupa ce i-a fost facuta o transfuzie cu o grupa gresita de sange.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri