Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat despre lipsa unui centru de mari arşi, că progrese există, dar că suntem "departe de ceea ce s-a promis". Iohannis a spus că a discutat „cu conducerea spitalului şi ei mi-au spus că lucruri s-au făcut, deci progrese există, însă suntem încă departe de ceea ce s-a promis la vremea respectivă”, referindu-se la ceea ce s-a promis după tragedia din clubul Colectiv, relatează Agerpres.

„Poate promisiunile au fost prea mari sau poate angajamentul unor persoane care trebuiau să mişte lucruri a fost prea mic. Eu cred că mai avem destul de mult de lucru, însă, pe de altă parte, cum am spus şi înainte şi aici, în Spitalul de Urgenţă, am văzut unele lucruri senzaţionale, deci progrese sau făcut, se fac, mai este mult de lucru", a spus şeful statului, după ce i-a vizitat pe răniţii din exploziile de la Crevedia, internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti.

El a catalogat spitalul vizitat drept exemplar. Şeful statului a susţinut şi că sintagma "statul eşuat" o mai folosesc politicienii, în "vâltoarea abordărilor electorale".

"Dar nu trebuie să ne facem ca şi cum în România nimic n-ar funcţiona. Sunt lucruri care nu funcţionează şi sunt lucruri care funcţionează. În spatele meu este un spital care este exemplar. Nu putem să aruncăm totul în aceeaşi oală. Dar, da, sunt lucruri care nu funcţionează. Sunt instituţii care nu funcţionează, sunt persoane care sunt neglijente şi aşa mai departe, mai este mult de lucru, dar trebuie să ne apucăm şi să facem lucrurile să funcţioneze şi trebuie să facem România mai eficientă, mai puternică, mai bună, asta îmi doresc eu, asta vă doriţi dumneavoastră şi sunt convins că din ce în ce mai mulţi politicieni şi funcţionari îşi doresc acelaşi lucru, pentru asta însă trebuie să avem şi curajul să spunem lucrurilor pe nume, aici nu a funcţionat, se sancţionează, se verifică, se îmbunătăţeşte şi trecem la următoarea chestiune", a afirmat preşedintele Iohannis.

El a fost întrebat şi dacă din calitatea de preşedinte putea să facă mai mult, în contextul în care în urmă cu câţiva ani a declarat că spitalele sunt o prioritate.

"Din calitatea de preşedinte nu cred că se putea face mai mult. Preşedintele este doar formal, executiv. Lucrurile se fac de Guvern, deci lucrurile în practică se fac de guverne. Şi atunci, sigur, putem să întrebăm dacă guvernele ar fi putut să facă mai mult. Rămâne o discuţie care se poate purta. Ceea ce am făcut eu, ca şi preşedinte, este să mă lupt la Bruxelles pentru bani şi îmi permit să vă reamintesc că am obţinut 80 de miliarde de euro pentru România, o parte fonduri europene uzuale şi o parte în aşa-numitul PNRR, care se tot discută şi se negociază, se schimbă, pentru a rezolva, de exemplu, această problemă", a răspuns şeful statului.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri