Guvernul nu a alocat bani pentru lucrările de consolidare ale imobilului din Bulevardul Aviatorilor nr. 86, fost sediu de partid, costurile investiţiei fiind suportate din bugetul propriu al RA-APPS, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu, înainte de şedinţa de Guvern.

O investigaţie Recorder susţine că Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) investeşte în mod netransparent aproximativ 7 milioane de euro, bani publici, în transformarea unui fost sediu de partid din Bucureşti într-o reşedinţă de protocol.

Şeful Executivului a mai precizat că din datele care i-au fost furnizate de la SGG respectivul imobil este clasat ca monument istoric.

În altă ordine de idei, premierul a punctat faptul că din partea preşedintelui în exerciţiu, Klaus Iohannis, nu a existat nicio solicitare pentru atribuirea unei locuinţe de protocol.

Ciolacu a arătat că o altă clădire administrată de RA-APPS care va intra într-un proces de consolidare şi reamenajare este fostul sediu al ALDE din zona Arcului de Triumf.

Administraţia Prezidenţială a informat, luni, că nu există nicio solicitare din partea preşedintelui Klaus Iohannis pentru atribuirea unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinaţia de reşedinţă, după încetarea mandatului.

"Nu există nicio solicitare din partea preşedintelui României, Klaus Iohannis, sau a Administraţiei Prezidenţiale pentru atribuirea unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinaţia de reşedinţă, după încetarea mandatului de preşedinte al României, în conformitate cu prevederile Legii nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, cu modificările şi completările ulterioare", a transmis Administraţia Prezidenţială, la solicitarea Agerpres.

Nicușor Dan a recunoscut că el a semnat autorizaţia de construire

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, miercuri, că a semnat autorizaţia de construire în cazul vilei din Bulevardul Aviatorilor la solicitarea RA APPS, menţionând că această clădire este într-o zonă construită protejată şi au fost făcute verificări dacă lucrările sunt exclusiv interioare şi dacă RA APPS este administratorul imobilului.

"Această clădire face parte dintr-o zonă construită protejată, competenţele de emitere a autorizaţiilor de construire sunt împărţite în Bucureşti, conform legii, între primarul municipiului şi primarii de sector. (...) Noi dăm pe zone protejate. Am primit o cerere, aşa cum primim orice cerere de emitere de autorizaţie de construire, am verificat că lucrările sunt exclusiv interioare, mai puţin o scară exterioară care nu se vede din stradă. Şi a fost un proiect pe care, evident, colegii mei l-au verificat şi pe care eu l-am semnat", a precizat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă, întrebat în legătură cu autorizaţia de reamenajare a vilei din Bulevardul Aviatorilor.

El a menţionat că, la solicitarea instituţiilor de presă, a făcut publice informaţiile legale legate de această autorizaţie de construire referitoare la faţada construcţiei, planul de situaţie şi ceilalţi coeficienţi, dar nu a dat nimănui planurile interioare.

"Discuţia este că noi avem o lege cu privire la ce este public cu privire la o autorizaţie de construire. Şi legea pe chestiunea asta este foarte bună. Ea spune că este publică faţada, aşa numitul plan de situaţie, adică cât din terenul respectiv este ocupat şi mai sunt publici coeficienţii de genul ce suprafaţă este construită, cât are subsolul, cât este suprateran. Încă de acum câteva luni am primit de la mai multe instituţii de presă solicitări de informaţii cu privire la această autorizaţie şi am răspuns tuturor conform legii şi am dat informaţiile legale: faţada, planul de situaţie şi ceilalţi coeficienţi. Nu am dat nimănui planurile interioare", a explicat edilul.

Întrebat dacă ştie în ce scop se renovează această vilă, Nicuşor Dan a răspuns că solicitarea a fost făcută din partea RA APPS.

"Noi am verificat că nu se pune cine ştie ce suprafaţă pe faţadă, dacă există memoriul de rezistenţă. (...) Noi am primit o cerere din partea administratorului care este RA APPS şi am verificat că el este administratorul şi am dat autorizaţia", a adăugat Nicuşor Dan.

O investigaţie Recorder susţine că Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat investeşte în mod netransparent aproximativ 7 milioane de euro, bani publici, în transformarea unui fost sediu de partid din Bulevardul Aviatorilor din Bucureşti într-o reşedinţă de protocol.

Administraţia Prezidenţială a informat, luni, că nu există nicio solicitare din partea preşedintelui Klaus Iohannis pentru atribuirea unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinaţia de reşedinţă, după încetarea mandatului.

Sursa foto: LCV Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri