Actul de identitate si dovada platii amenzii de circulatie se pot trimite, scanate, pe adresa de e-mail a fiecarui inspectorat de politie judetean, precum si a Politiei Capitalei, anunta IGPR. Politia aplica astfel prevederile ordonantei 41 din 2016, care stabilieste masuri de simplificare la nivelul administratiei publice centrale.

"Atat copia actului de identitate, necesara obtinerii unor documente de la politie (cazier judiciar, avize, atestate etc.), cat si dovada platii amenzii de circulatie se pot trimite, scanate, pe adresa de mail a fiecarui inspectorat de politie judetean, precum si a Politiei Capitalei", potrivit IGPR.
Politistii precizeaza ca pe site-ul www.politiaromana.ro la sectiunea Politia Romana/Unitati teritoriale, pot fi gasite legaturile catre unitatile teritoriale de politie, conform News.ro.

"Astfel, pentru a nu mai apela la serviciile postale sau pentru a nu va mai deplasa la unitatea de politie, trebuie sa transmiteti dovada platii amenzii la e-mailul unitatii teritoriale din care face parte agentul constatator care v-a sanctionat", precizeaza IGPR.

De asemenea, nu mai este nevoie de copie xerox a cartii de identitate pentru a obtine documente eliberate de politie.

"Este suficient sa transmiteti copia scanata a documentului de identitate pe e-mailul inspectoratului de politie judetean sau al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti", adauga politistii.

IGPR aminteste ca, pentru obtinerea certificatului de cazier judiciar, nu se mai solicita timbrul fiscal in valoare de doi lei.
"Certificatul de cazier judiciar se elibereaza, de regula, pe loc, sau in cel mult trei zile de la data solicitarii, in situatiile in care cererea este depusa in Romania", mai spun politistii.

Sursa foto: Anton Prado PHOTO / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri