Peste 61.000 de pomi de Craciun sunt oferiti in acest an spre vanzare de catre Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, iar cei mai multi, peste 41.000, sunt brazi si restul, molizi.

Aproape 36.000 de brazi de Craciun sunt recoltati din culturi dedicate, precum cele sub culoarele electrice, din operatiunile silvice de rarituri, prin indepartarea arborilor tineri care impiedica dezvoltarea padurii din care provin, iar peste 25.000 sunt puieti ornamentali, din pepinierele proprii, acestia putand fi vanduti cu radacina protejata sau direct in ghivece, urmand sa atinga dimensiunile brazilor de Craciun in timp de sapte ani.

Cat costa brazii de Craciun

Cei mai multi puieti ornamentali de brad provin din pepinierele Romsilva din judetele Suceava, Ilfov, Prahova si Cluj. Preturile de vanzare sunt aceleasi ca in ultimii ani - pentru brazii de Craciun recoltati din regenerari naturale, intre 10 si 30 de lei, in functie de specie si inaltime, iar pentru brazii cu inaltimea de peste 3 metri, considerati comenzi speciale, preturile sunt stabilite de directiile silvice, pornind de la 20 de lei pentru fiecare metru inaltime. Pentru puietii ornamentali, preturile variaza intre 30 si 150 de lei.

Vanzarea brazilor de Craciun se face de catre fiecare directie silvica in parte, in functie de comenzile primite de la agentii comerciali, sau direct catre persoanele fizicc.

Sursa foto: Africa Studio/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri