Primaria Capitalei vrea sa cumpere, incepand cu anul viitor, 600 de noi mijloace de transport public - 400 de autobuze, 100 de troleibuze si 100 de tramvaie - printr-un program cu o durata de patru ani, potrivit unui proiect de hotarare aflat, miercuri, pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB). In proiectul de hotarare nu este specificata insa suma pe care Primaria o va aloca pentru mijloacele de transport, care vor fi achizitionate prin licitatie.

Toate autobuzele vor fi Euro 6 si vor avea podeaua complet coborata. In proiectul de hotarare se gasesc si specificatiile tehnice. Potrivit proiectului de hotarare, autobuzele vor fi supravegheate video, atat in interior, cat si in exterior si vor fi dotate cu un sistem de numarare a calatorilor, care va permite urmarirea si inregistrarea numarului de calatori transportati pe anumite intervale de timp, pe un anumit numar de statii sau pe o anumita linie, conform, News.ro.

In ceea ce priveste tramvaiele, acestea vor avea, pe pragul superior al usii, o banda luminoasa care va asigura luminarea pe timp de noapte in zona respectiva atunci cand usa este deschisa. De asemenea, podeaua va avea o banda colorata reflectorizanta in zona tuturor usilor, la intrare, pentru a fi vizibila atat ziua, cat si noaptea. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, declara, in iunie, ca primaria va cumpara 250 de autobuze second hand. In octombrie, insa, Firea anunta ca primaria va achizitiona 500 de autobuze noi, dintre care 30 la suta autobuze ecologice.

Sursa foto: Shutterstock/Abdul Razak Latif

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri