Parlamentarii taie tichetele de masa ale medicilor rezidenti si bursa de 600 de lei. Medicii au fost anuntat sa isi ridice bonurile de masa pana la data de 30 noiembrie 2017, in caz contrar, contravaloarea lor se va returna catre bugetul de stat.

PSD a uitat repede promisiunile facute in campania electrorala. Liderii social-democrati promiteau atunci salarii de mii de euro medicilor, mai mari chiar si decat cele din strainatate. Acum, nu numai ca nu exista nici cea mai mica speranta pentru imbunatirea nivelului de trai al medicilor din Romania, insa, recent, acestia au primit o veste deloc buna.

"Conform legii 153/2017, incepand din data de 1 ianuarie 2018 nu se vor mai acorda tichete de masa. Va rugam ca pana la data de 30 noiembrie 2017 sa le ridicati, in caz contrar, contravaloarea lor se va returna catre bugetul de stat", acesta este mesajul pe care l-au primit medicii de la directorii de spitale.

Foto: Facebook / Nadejda Birladeanu

Medicii sunt socati, iar unii dintre ei se gandesc sa iasa in strada si sa protesteze impotriva acestei decizii.

"Cum este posibil ca dupa 6 ani de invatat si sacrificii, nesatuii din Parlament sa taie bonurile de masa medicilor rezidenti si acea bursa de 600 lei, asta inseamna salariul minim pe economie de 1400 lei! Medic, care si asa nu avea prea mult, dar macar isi permitea sa isi plateasca o chirie impartita cu un coleg si mancarea de pe o zi pe alta cu cei 2000 adunati! Dupa 6 ani de medicina, sa devii impartitor de pliante pe la usile altor medici?! Nu este posibil asa ceva! Plang in hohote scriind pentru ca am depus un juramant sa lucram corect, dupa principii si valori sanatoase, fara rasplatiri materiale de la amaratii de pacienti, cu acelasi conditii jalnice si ei, carora vrei sa le spui "nu este nevoie sa ma rasplatiti in plus pentru ca sunteti asigurat medical ca salariat/minor/pensionar". Doar ca Ministerul transforma actul medical intr-o lupta pentru supravietuire! De ce asa, domnilor parlamentari, principiile voastre unde sunt?", a scris un medic, pe Facebook.

Salariul medicilor rezidenti va fi intre 1.450 de lei si 2.200 de lei net. Initial, se anuntau mariri de salarii inca de anul acesta, apoi s-au amanat pentru ianuarie 2018, apoi pentru martie 2018.

La Camera Deputatilor, un sofer primeste 3.700 de lei, un bucatar 2.900 de lei si un muncitor spalator 2.365 de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri