De ce sa ne crestem copiii in spirit antreprenorial

De ce sa ne crestem copiii in spirit antreprenorial

Cameron Herold, fondatorul COO Alliance, sistemul academic traditional nu se mai potriveste tinerilor din zilele noastre. El crede ca metodele clasice de predare ar trebui reinventate, transformate astfel incat sa aiba o abordare mult mai practica si orientata pe cariere. In discursul sau, Harol explica si cum s-ar putea face acest lucru.

Inovatia invizibila a Indiei

Inovatia invizibila a Indiei

Uneori ne scapa din vedere natura inspirationala si universala a antreprenoriatului si inovatiei. Nirmalya Kumar este expresia unei conexiuni profunde intre cele doua calitati. In discursul sau de pe scena TED, aceasta vorbeste despre potentialul Indiei ca un centru de inovatiei si prezinta inovatii invizibile care exista deja in India.

Angajatul perfect nu are intotdeauna CV-ul perfect

Angajatul perfect nu are intotdeauna CV-ul perfect

Dependenta agresiva de recomandari este o problema serioasa, ce afecteaza abilitatea companiilor de a angaja cei mai potrivit angajati. In discursul sau, Regina Hartley sustine ca nuantele din CV sunt importante, pentru ca pot arata abilitati ale unui aplicant, care nu apar in CV. Din punctul sau de vedere, un candidat cotat cu sanse slabe, dar curajos si talentat, poate fi un angajat mult mai bun decat acela care are un CV perfect.

De ce sneakersii sunt o investitie foarte buna

De ce sneakersii sunt o investitie foarte buna

Acest subiect sa para superficial, in comparatie cu discutia despre succesul antreprenorial. Perspectiva lui Josh Luber despre investitiile pe termen lung si dezvoltarea expertizei prin cercetare surprinde cateva elemente esentiale despre atitudinea pe care un antreprenor de succes trebuie sa o aiba. Prin comparatia cu aceasta nisa, a sneakersilor, Luber ofera sfaturi foarte interesante despre randamentul investitiilor.

Cum putem prezice urmatoarea criza financiara

Cum putem prezice urmatoarea criza financiara

Antreprenorii sunt, de multe ori, complet focusati pe propriul lor business si nu mai sunt atenti la trendurile din jurul lor. Didier Sornet ofera o perspectiva interesanta asupra economiei ca un intreg, utila pentru antreprenori. Acesta insista ca o viziune macroeconomica si cunostinte de baza despre principalii indicatori sunt esentiale pentru orice are afacerea proprie.

Sursa foto: dragon images, shutterstock