Parcul Natural Vacaresti din Capitala va fi monitorizar si pazit non-stop pentru a nu mai fi aruncate gunoaie in aceasta arie protejata. Masura va fi aplicata dupa ce se va incheia procesul de ecologizare inceput pe 23 mai si care va dura pana la sfarsitul saptamanii viitoare, anunta Ministerul Mediului.

"Ne doream de mult sa putem initia o astfel de actiune, prin care frumusetea naturala a Parcului Vacaresti sa nu mai contrasteze cu mormanele de deseuri depozitate in timp. De-a lungul vremii au existat initiative laudabile ale organizatiilor neguvernamentale, care au dorit sa elibereze natura de presiunea deseurilor cumulate. Din pacate, in lipsa unui statut special de protectie, depozitarile ilegale au continuat si deseurile au reaparut in volume tot mai mari. Acum, Parcul Vacaresti este arie naturala protejata si astfel, regulile in zona se schimba: vom instaura regim de monitorizare si paza non-stop imediat dupa ecologizare, pana cand aria naturala va fi preluata oficial in administrare", spune Cristiana Pasca Palmer, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor.

In teren au fost mobilizate buldozere, excavatoare si camioane pentru inlaturarea tuturor cantitatilor de deseuri din constructii, depozitate ilegal in ultimii ani. Pana la aceasta ora a fost evacuat un volum de 100 mc de deseuri, adica circa 25% din cantitatea totala de deseuri din parcul natural. Totodata, cu ajutorul utilajelor terasiere si a basculantelor de mare tonaj s-a nivelat drumul de exploatare de pe coronamentul barajului de pamant. In plus, in cadrul actiunii vor fi montate blocuri din beton care sa limiteze accesul auto neautorizat.

Pe 16 mai 2016, acumularea Vacaresti a fost declarata prin Hotarare a Guvernului parc natural si a devenit astfel arie naturala protejata. Parcul Natural Vacaresti este cel mai mare parc natural urban din Europa, cu 190 de hectare de spatiu verde si 97 de specii de pasari (45 specii aflate in diferite faze de protectie) si mamifere ca: vidra (specie protejata), vulpe, nevastuica, enot. Aici se gasesc si alte specii precum testoasa de uscat si testoasa de apa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri