Agentiile de turism vor ca partidele care vor ajunge la putere in noua guvernare sa isi indrepte atentia si catre ele si sa le acorde TVA de 9%, asa cum au hotelierii, un buget de 10 milioane de euro pentru promovarea Romaniei si atragere de turisti straini, sustine presedintele ANAT, chiar daca turismul a inceput "din nou" sa mearga bine.

"Dorim un buget de promovare multianual care sa nu fie mai mic de 10 milioane de euro, pentru ca suma de 2 milioane de euro pe care am avut-o anul acesta a fost de ras. Cu 2 milioane de euro abia s-au facut standurile la targuri, nu mai vorbim de alte elemente. Doua milioane de euro sunt pentru o tara saraca, in plan de avarii. Noi sub 10 milioane de euro nu putem sa avem, la o cifra de 2 miliarde de euro din incasarile turistilor straini", sustine Alin Burcea, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

De asemenea, Burcea spune ca viitoul guvern "trebuie" sa acorde facilitati pentru investitii in turism chiar daca "turismul in Romania incepe din nou sa mearga bine" si TVA scazut la 9% intrucat agentiile de turism sunt singurele din industrie care inca mai platesc TVA de 20%.

"Tot turismul din Romania, hoteluri, restaurante, all inclusive, are 9% TVA. Noi (n.r.: agentiile de turism) am ramas de caruta cu 20% si vrem sa aducem foarte multi turisti in Romania", spune presedintele ANAT.

Totodata, viitorul guvern ar trebui sa stimuleze incomingul (n.r.: aducerea de turisti straini), care "nu este stimulat aproape deloc. Avem un singur stimulent, dat in urma cu cativa ani, si anume participarile la targuri internationale este gratuita", precizeaza Alin Burcea.

"Eu ma adresez viitorului guvern pentru ca trebuie sa avem in vedere ca aducerea de turisti straini este extrem de importanta, inseamna bani proaspeti in economie. De bine, de rau vin pe litoral, dar plimbam banii intr-un castron", continua sa spuna presedintele ANAT.

El isi mai doreste ca legea voucherelor de vacanta sa fie operationala "cu adevarat" si sa fie scoasa limitarea de 10% a comisionului perceput de agentie pentru pachetele platite cu voucherle de vacanta.

Citeste si Cum vrea ANAT sa protejeze banii dati pe vacante: "turistul nu va mai simti falimentul agentiilor de turism".

Sursa foto: BelkaG/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri