Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) saluta trecerea Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) din subordinea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) in subordinea directa a Primului Ministru, a anuntat un comunicat al ANAT.

"Patronatul ANAT considera aceasta decizie drept un eveniment deosebit de important pentru toti lucratorii din turism. in situatia nou creata, patronatele din turism vor putea, cu mai multa eficienta, sa reprezinte sprijinul logistic si profesional in concretizarea si derularea unei strategii coerente de dezvoltare a turismului romanesc pe termen lung", se mai spune in comunicatul ANAT.

"In prezent, din punctul nostru de vedere, responsabilitatea de nominalizare a unei persoane adecvate pozitiei de presedinte al ANT este deosebita. Consideram ca reusita acestei nominalizari se poate face si prin consultarea patronatelor din turism", se spune in finalul comunicatul ANAT.

Vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Livia Sima, a declarat, luni, pentru NewsIn, ca si-a dat demisia din Partidul Conservator tocmai pentru ca nu a fost sustinuta de colegii sai de partid, in Parlament, in incercarea de a mentine ANT in subordinea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) si ca va ramane in functia de sef al Autoritatii.

Deputatii au decis, miercurea trecuta, ca Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) sa treaca din subordinea Ministerului Transporturilor in cea a Cancelariei Primului Ministru.

Propunerea legislativa, initiata de un grup de parlamentari PSD si PRM, prevede ca ANT trebuie sa treaca din subordinea Ministerului Transporturilor in cea a Cancelariei primului ministru, data fiind importanta domeniului reglementat, revenind astfel la o situatie care a mai fost valabila in timpul Cabinetului condus de Adrian Nastase.

Initiatorii au denuntat slaba valorificare a potentialului turistic din Romania, facand o comparatie cu tarile vecine. Ei au sustinut ca Ministerul Transporturilor are deja o serie de atributii foarte importante, astfel ca scoaterea ANT din subordinea acestuia va contribui la o mai buna coordonare si eficientizare a activitatii Autoritatii.

Patronatele din turism au cerut, inca din luna august, reinfiintarea Ministerului Turismului sau trecerea Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) in subordinea directa a primului ministru. "Este esential ca institutia guvernamentala de resort si persoana care asigura conducerea acesteia sa aiba un nivel de reprezentare corespunzator caracteristicilor turismului, ca ramura deosebit de complexa sectorial. in raport cu etapa in care ne aflam, cu starea turismului, potrivit informatiilor furnizate de ANT, dar si cu presiunile iminentei integrari europene, consideram necesara si oportuna revenirea la organizarea acestei institutii ca Minister al Turismului sau trecerea ANT in subordinea directa a primului ministru", se afirma intr-un comunicat semnat de mai multe organizatii patronale din turism.

Livia Sima, vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism, asigura interimatul la conducerea Autoritatii din data de 1 august 2006, cand fostul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Ovidiu Marian, si-a depus demisia, in urma unui conflict cu patronatele din turism si dupa publicarea de catre ANT documentului privind Strategia de dezvoltare a turismului romanesc in perioada 2007-2013, document care analiza punctual starea critica a turismului si arata ca Romania este "clar depasita" de Ungaria, Cehia, Bulgaria, Croatia, Polonia si Slovacia in privinta indicelui de competitivitate al industriei turistice. Demisia lui Ovidiu Marian s-a mai datorat publicarii in presa a unui interviu in care Ovidiu Marian critica dur activitatea hotelierilor si a agentilor economici de pe litoral. in interviul mentionat, publicat de revista Capital, Ovidiu Iuliu Marian i-a caracterizat pe hotelieri si angajatii acestora ca "smecheri si tunari".

De la demisia lui Ovidiu Marian, pentru postul de presedinte al ANT, au fost vehiculate mai multe nume, printre care Nicolae Romulus Buzdun, fost subsecretar de stat la ministerul Economiei si Comertului, Lucia Morariu, director general al agentiei de turism Eximtur Cluj, Tinu Sebesanu, directorul general al hotelului Howard Johnson Grand Plaza, sau Paul Marasoiu, directorul regional pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova al retelei hoteliere Golden Tulip, dar, pana in prezent, postul a ramas vacant, din cauza neintelegerilor din Coalitie asupra acestui subiect. Potrivit protocolului coalitiei, postul de presedinte al ANT ar trebui sa revina PNL.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri