Compania britanica British Airways si cea spaniola Iberia au anuntat ca au semnat acordul final de fuziune, urmand sa formeze un nou holding care se va numi International Airlines Group si va fi al treilea jucator european din domeniul aerian dupa venituri, scrie The Wall Street Journal.
Termenii acordului sunt cei agreati in acordul de protocol semnat de cele doua companii pe 12 noiembrie.
Fuziunea intre Iberia si British Airways se va incheia la finalul acestui an, dupa ce va primi aprobarea actionarilor celor doua companii, in cadrul adunarilor generale prevazute pentru luna noiembrie.

Asa cum a fost anuntat, fuziunea ar urma sa permita economii anuale de 400 milioane euro, dupa primii cinci ani, anunta NewsIn.

Noul holding va fi cotat pe pietele din Londra si Madrid. Companiile isi vor continua insa activitatile in mod autonom si vor continua sa opereze sub marcile actuale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri