Vine din Belgia, s-a extins, treptat, in mai multe state din Europa, are mai multe startup-uri si experienta de 16 ani in eCommerce. Maarten Deboo, CEO Baldwin si Wizmo, “spune pe bune” ce functioneaza, si ce nu, la site-urile de real estate din Romania, din perspectiva unui expat.

Maarten va oferi pe 22 si 23 martie 2017, la ecomTEAM, sfaturi practice si un workshop medium-advanced pe SEO, bazandu-se pe experienta a peste 120 de site-uri dezvoltate in ultimii ani, dar si a experientei antreprenoriale “hands on”.

“Spre deosebire de Belgia, nu exista incredere in Romania. Perceptia clientilor este ca agentii imobiliari alearga dupa comisioane si uneori, poate, dau senzatia ca ar face orice pentru ele. Anunturile sunt duplicate si multe fotografii nu sunt explicite sau, pur si simplu, au calitate proasta”.

A venit, alaturi de partenerul sau in business, la Cluj-Napoca in urma cu cativa ani, urmarind oportunitati de afaceri pe plan local. “Mi-a placut ce am vazut, este o tara cu multiple oportunitati, asa ca am decis sa deschidem Wizmo, site de imobiliare care sa incerce sa rezolve anumite probleme”, spune antreprenorul.

El recunoaste ca va fi un proces de lunga durata, schimbarea unor mentalitati nu se poate realiza atat de repede. “In prezent, doar 5% din anunturile noastre sunt exclusive, facem tot posibilul sa creasca aceasta pondere. Nu facem insa compromisuri in ceea ce priveste calitatea – explicam agentiilor cu care lucram ca nu conteaza cantitatea, cat calitatea. Nu vor primi atatea apeluri per anunt, insa cele pe care le vor primi vor fi mai valoroase”, puncteaza Maarten.

Compania a reusit in doar cateva luni sa incheie parteneriate cu 50 de agentii, sa listeze 40.000 de proprietati si sa atraga circa 2.500 de unici/zi pe platforma.

Ce il deranjeaza la eCommerce-ul european? Monopolizarea.

Afla din interviul video (in engleza – n.r.) ce sfaturi ofera antreprenorul pentru imbunatatirea SEO a unui site de eCommerce, ce ar schimba la eCommerce-ul european, dar si ce planuri de extindere are pe(ntru) piata imobiliara din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri