Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care compania PC GARAGE S.R.L. este preluata Dante International S.A., cu conditia respectarii unor angajamente asumate voluntar de de aceasta.

Dante International S.A. detine retailerul generalist eMAG, activ in domeniul comertului online, cu o gama foarte larga de bunuri de consum.

In urma analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiune conduce la consolidarea pozitiei pe piata a Dante International si implicit la scaderea presiunii concurentiale pentru anumite categorii de produse.

Ca urmare, Dante si-a luat angajamentul de a cesiona patru magazine online active pe piata comercializarii cu amanuntul de produse nealimentare si anume: www.pcfun.ro, www.shopit.ro, www.garagemall.ro � i www.electrofun.ro.

De asemenea, Dante s-a angajat sa nu se implice in activitatile cesionate pentru o perioada de cel putin 10 ani. Cesiunea va fi realizata sub forma unui transfer, fara intreruperea activitatii curente, pentru fiecare magazin in parte sau impreuna. Totodata, Dante va depune toate eforturile pentru a mentine viabilitatea economica � i competitivitatea magazinelor ce vor fi cesionate si va asigura furnizarea de produse in conditii nediscriminatorii viitorilor cumparatori.

Dante va avea obligatia de a pune la dispozitia Consiliului Concurentei informatii referitoare la potentialii cumparatori si de a obtine acordul prealabil al autoritatii de concurenta referitor la cumparatorul desemnat.

Decizia Consiliului Concurentei va fi publicata pe site-ul institutiei dupa ce vor fi eliminate informatile cu caracter confidential.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri