Romanii au trimis, de la inceputul anului pana in prezent, cu 20% mai multe colete in strainatate, comparativ cu aceeasi perioada din 2016, conform DPD Romania, una dintre cele mai mari companii de curierat expres si coletarie de pe piata locala. Majoritatea livrarilor din Romania in strainatate au fost catre Bulgaria, Ungaria si Germania.

Principala destinatie este Bulgaria cu peste 30%, urmata in clasament de Ungaria, cu o pondere de aproximativ 20% din total, Germania, cu aproape 10% din coletele trimise in strainatate si Italia, cu peste 7%.

Din totalul livrarilor internationale efectuate de DPD Romania, peste 60% merg catre Europa de Est si Centrala, iar aproape 40% din total merg in Europa de Vest.

„Numarul romanilor care aleg sa trimita colete in afara tarii este tot mai mare, iar acest lucru s-a reflectat in livrarile internationale inregistrate de la inceputul anului. Sarbatorile Pascale au reprezentat cea mai aglomerata perioada pentru trimiterile din tara catre strainatate, generand cresteri de 20% ale volumelor curierilor DPD Romania fata de o perioada obisnuita”, declara Lucian Aldescu, CEO DPD Romania.

Potrivit estimarilor companiei, o evolutie asemanatoare se va inregistra si la finele anului, in preajma sarbatorilor de iarna, perioada in care, de regula, volumul coletelor trimise de catre romani catre o adresa din afara Romaniei creste considerabil.

„Prognoza noastra arata ca evolutia pozitiva inregistrata atat la nivelul exporturilor, cat si la cel al importurilor, se va mentine pe intreg parcursul anului, vanzarile online continuand sa joace un rol important in aceasta crestere”, adauga Lucian Aldescu.

In ceea ce priveste volumul coletelor primite de catre romani din afara tarii, acestea vin din Ungaria, Polonia, Marea Britanie, Olanda si Germania, tari care au generat mai bine de jumatate din totalul importurilor din perioada de referinta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri