Comentarii pe articolul Banca Transilvania: Nu negociem vanzarea bancii


Ce se intampla cu banii din depozite, daca se vinde?

Necs la 4 Noiembrie 2008, ora 23:38
Ce se intampla cu banii din depozite, daca se vinde?
Ce se intampla daca se va vinde si eu am bani intr-un depozit deschis la aceasta banca?
Vor mai fi garantate daca banca este cumparata de o alta banca care nu participa la schema de garantare a depozitelor?
Ana la 8 Noiembrie 2008, ora 14:24
Bineinteles ca vor fi garantate.

Schema de garantare a depozitelor constituie un instrument de sprijin indirect al supravegherii bancare, contribuind la asigurarea stabilității sistemului financiar-bancar din România și la creșterea încrederii publicului în acesta.Participarea la schema de garantare a depozitelor din România este obligatorie pentru toate instituțiile de credit autorizate de către Banca Națională a României să primească depozite de la public.

În calitate de instituții de credit membre ale schemei de garantare a depozitelor, acestea trebuie să participe la constituirea resurselor financiare ale Fondului prin plata de contribuții la Fond.

Începând cu data aderării României la Uniunea Europeană, respectiv 1 ianuarie 2007, sucursalele din România ale instituțiilor de credit străine având sediul în celelalte state membre ale Uniunii Europene nu mai au obligativitatea de a participa la constituirea resurselor financiare ale Fondului, încetându-le astfel calitatea de membre ale schemei de garantare a depozitelor din România. În cazul falimentului unei astfel de sucursale, despăgubirea deponenților garantați urmează a se face de schemele de garantare a depozitelor din țările de origine.

La începutul lunii septembrie 2008, în schema de garantare a depozitelor din România erau incluse 33 de instituții de credit persoane juridice române, din care 32 de bănci și Banca Centrala Cooperatista CREDITCOOP (casa centrală și cooperativele de credit afiliate).

Sursa: www.fgdb.ro

  Inapoi la articolul Banca Transilvania: Nu negociem vanzarea bancii