Comentarii pe articolul Cum poate fi calculat un randament corect intr-o piata imobiliara inerta?


Yield-ul, Prorocii si Zeii

Radu la 5 Iunie 2009, ora 10:30
1. Nu este deloc clar de ce anume in Real Estate yield-ul este definit printr-o singura valoare. Este clar ca undeva exista un mare neajust in metodologia de calcul in cazul acestei industrii

2.Ca idee, cum este admisibil ca valoarea yield -ului in oricare industrie/ sector ( Real Estate in cazul nostru) sa fie mai mica decat cel al Bonurilor de Trezorerie emise de statul in care se afla proprietatea "evaluata"?

3. Tot ca principiu, cum poate cineva sa afirme responsabil, ca un yiled nu o creasca peste o anumita valoare ( 8%) in cazul articolului, chiar si pt prime properties?!

In loc de concluzie,: nu cumva "specialistii" s-au obisnuit sa scoata din palarie niste afirmatii/ evaluari, "bazandu-se pe darul prorocirii cu care au fost inzestrati direct de zei"
De cand si de ce este admis ca un yield sa fie mai mic decat cel aferent "on- the-run Treasuries" pentru aceeasi maturitate?!
In fapt, se admite un spread egal cu zero sau, in unele cazuri si mai aberante, un un spread negativ intre cele doua yield-uri! Este ca si cum ai spune ca riscul din RE este zero sau chiar mai mic decat al statului emitent...
Nu-i de mirare ca nu se poate acorda prea multa credibilitate celor care produc astfel de afirmatii/evaluari.
De ce ne departam atat de mult de aspectele traditionale/ sanatoase si sustenabile si in bazam atat de mult pe perceptii si fler??
Un picut de echilibru intre cele doua ar trebui sa existe la orice moment, nu-i asa domnilor?

  Inapoi la articolul Cum poate fi calculat un randament corect intr-o piata imobiliara inerta?

Setari Cookie-uri