Comentarii pe articolul Prima Casa in Bucuresti inseamna o garsoniera. Dezvoltatorii vor marirea plafonului


Plafon prima casa

Lucian la 27 Ianuarie 2010, ora 13:03
In primul rand dezvoltatorii trebuie sa inteleaga ca proiectul "Prima Casa" are in principal o componenta sociala, adica a fost facut pentru ajutarea celor care nu au o locuinta si se dorea ca in plan secundar sa aiba ca efect dezmortirea pietei imobiliare.
Din pacate singurul efect a fost mentinerea preturilor la apartamentele VECHI mult peste valoarea lor reala.
Daca guvernul nostru incompetent voteaza marirea plafonului sugerez sa se stabilieasca la 1 milion de euro pentru ca eu as vrea sa-mi cumpar un castel cu turnuletze....
Adica "Prima Casa" nu ar trebui sa fie pentru achizitionarea de locuinte de lux. Sau cel putin sa le cumpere doar cei care au ceva bani deja stransi.
Eu ca si contribuabil nu sunt de acord sa finantez pe gicu' din fundul satului ce nu are nici un leu sa-si cumpere apartament in mijlocul Bucurestiului/Clujului/....
Daca dezvoltatorii vor sa vanda locuintele mai de lux ar putea sa renunte la profiturile ireale pe care vor sa le obtina in continuare.... (evident..acum dezvoltatorii se prapadesc de ras la afirmatia asta...cum adica renunte la profituri?? Lor le plac profiturile imense...!!)
Elena Stefanescu la 27 Ianuarie 2010, ora 23:28
Trebuie sa fac un comentariu!
Intr-adevar acest program are o componenta sociala si aceasta ar trebui mentinuta. Ridicarea plafonului de garantare pentru imobilele noi este pe de o parte discriminatoriu, iar pe de alta va ridica pretul ap. cu cel putin 10%, din simplul fapt ca proiectele noi se afla in cartiere marginase, iar spatiile generoase promise, includ si partile si dependintele comune ale intregului imobil-bloc nu numai suprafata utila, asa cum se intampla la locuintele din anii 85-95.
Un alt aspect il reprezinta costurile de intretinere la care poate ajunge un locatar intr-o astfel de proprietate, costuri net superioare fata de costurile imobilelor mai vechi!
Este foarte important ca cei ce se angreneaza in cumpararea unui astfel de imobil sa aiba si dimensiunea costului total/luna (rata la banca +intretinere).

  Inapoi la articolul Prima Casa in Bucuresti inseamna o garsoniera. Dezvoltatorii vor marirea plafonului

Setari Cookie-uri