„In Militari, garsonierele au preturi cuprinse intre 36.000 euro, in ansamblul Style Residence si 48.000 euro in ansamblul Lacul Morii. In zona Baneasa, in ansamblul Greenfield Residence, care se califica pentru Prima Casa, preturile garsoniere incep de la 36.000 euro”, se arata in comunicatul portalului imobiliar rezidential.net.

Oferta de apartamente noi cu doua camere este ceva mai redusa, in complexul Evocasa Optima din cartierul Titan un apartament cu doua camere avand un pret 55.000 euro, in timp ce in zona Militari preturile urca la 57.000 euro, iar in Baneasa ajung la 69.000 euro, potrivit portalului imobiliar.

“Proiectul Doamna Ghica Plaza este finalizat si cuprinde 616 apartamente finalizate, vandute in proportie de 48%. Preturile apartamentelor pleaca de la 65.797 euro plus TVA pentru o garsoniera si ajung la 152.507 plus TVA pentru un apartament cu patru camere. Noul plafon de 80.000 euro se va plia mult mai bine pe ofertele noastre pentru apartamentele cu doua si trei camere”, a declarat Avi Shloush, general manager al proiectului Doamna Ghica Plaza.

Ridicarea plafonului pentru programul Prima Casa este o idee sustinuta si de Asher Lax, director de marketing si vanzari in cadrul Adama, companie care dezvolta patru proiecte rezidentiale in Bucuresti si alte cinci in tara.

”Imbunatatirea programului Prima Casa va inlesni tranzactionarea apartamentelor noi, iar clientii vor putea sa achizitioneze apartamente cu suprafete mai mari”, a afirmat Asher Lax.

La inceputul lunii, Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) a transmis o scrisoare Ministerului de Finante prin care a cerut majorarea plafonului de garantare la 100.000 de euro pentru locuintele noi in cadrul programului Prima Casa.

Noul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat recent ca programul Prima Casa ar putea fi modificat pentru a sustine nu doar sectorul imobiliar, ci si pe cel al constructiilor, insa autoritatile romane ar trebui sa discute o astfel de modificare si cu Fondul Monetar International si CE.