Comentarii pe articolul Cum vad cititorii Wall-Street starea IMM-urilor. Solutii pentru iesirea din criza


Solutii pentru iesirea din criza a IMM

Daniel Vilcu la 12 Iulie 2010, ora 18:47
In primul rind as instiga la greva fiscala . Asociatiile patronilor de IMM ar trebui sa colaboreze la elaborarea unui cod fiscal stabil si pus in aplicare pe o durata cit mai mare de timp , TVA redus la 12% pentru produse alimentare si medicamente si la 16% pentru celelalte produse incurajind consumul in perioada de criza . Impozittarea pe profit /venit progresiva .
O propunere pentru stat de a aduce venituri la buget : linga orasul Cluj Ministerul Agriculturii a detinut citeva zeci de hectare de teren intravilan pe care se puteau construi imoblile pentru locuit ( case , blocuri ) prin parteneriat public - privat si vinzarea acestora prin diferite programe gen " PRIMA CASA"
astfel crestea consumul la materiale de constructii ( venituri din TVA ) , locuri de munca pentru somerii din zona ( micsorare cheltuieli buget STAT si generare de venituri din impozitele pe salarii si din TVA pe produsele cumparate ) . In urma vinzarii imobilelor Statul va incasa TVA , iar la bugetul local vor fi platite impozite .
Dar STATUL a pierdut aceste venituri considerabile prin schimbul acestor terenuri cu altele in extravilan .
Cred ca acest exemplu se poate aplica pentru constrirea de de locuinte pe amplasamentul unor platforme industriale sau revitalizarea acestora prin parteneriate publice - private .
Va multumesc pentru posibilitatea de ami exprima parerea .

  Inapoi la articolul Cum vad cititorii Wall-Street starea IMM-urilor. Solutii pentru iesirea din criza

Setari Cookie-uri