Comentarii pe articolul Ce economii va aduce reducerea numarului de secretari de stat si subprefecti


Ce economii va aduce reducerea numarului de secretari de stat si subprefecti

la 16 Iulie 2010, ora 08:23
Reducerea numarului de posturi de secretari de stat si subprefecti nu va aduce economii la bugetul statului pentru ca acestia vor ocupa alte functii importante si/sau chiar mai bine platite din buget.
Ca sa ne lamurim, va rog sa urmariti traseul celor care pleaca de pe functiile de secretar de stat sau subprefect. Acestia vor ocupa imediat functii de directori de centrale, directori plini sau adjuncti de institutii publice, inspectori, experti.... Cei acre in prezent sunt acum pe aceste functii vor trece pe altele din imediata apropiere a conducerii acestor institutii si vor ramane in continuare in sistemul bugetar.
Ca sa mai scada, totusi, numarul bugetarilor, se vor disponibiliza angajati de la baza, pe principiul "pestele de la cap se strica si de la coada se curata".
De exemplu se disponibilizeaza paznicii, personalul de curatenie si intretinere, alte asemenea categorii, iar activitatea acestora se va face de catre firme din afara institutiilor pe baza de contracte de prestari servicii: externalizarea serviciilor.
Vor scade un pic cheltuielile salariale ale institutiilor bugetare, dar vor creste cheltuielile cu serviciile, cu tertii...

Ar trebui sa se inteleaga faptul ca cel ce a stricat un lucru din nestiinta, din necunoasterea instructiunilor de folosire, din lipsa de pregatire in domeniu, trebuie sa apeleze la cineva calificat, priceput in a repara, a remedia. Deci altii, nu aceiasi oameni care au dezechilibrat economia.

  Inapoi la articolul Ce economii va aduce reducerea numarului de secretari de stat si subprefecti

Setari Cookie-uri